Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

Χιλή: Εμβολιάζουν κατά του κορωνοϊού ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση

Viral

Ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση εμβολιάζουν κατά του κορωνοϊού στη Χιλή. Ο Σαντάι ένας ουρακοτάγκος του Βόρνεο και μία τίγρης της Βεγγάλης είναι δύο είδη που απειλούνται με εξαφάνιση και έλαβαν χθες Δευτέρα τη δεύτερη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ο εμβολιασμός έγινε στο πλαίσιο ενός μοναδικού πειραματικού προγράμματος για τη Λατινική Αμερική που διεξάγει το ζωολογικό πάρκο στο Σαντιάγο της Χιλής.

Ηλικίας 26 ετών ο Σαντάι αποτελεί «ένα ζώο με σημαντικές ικανότητες αναπαραγωγής για το είδος του, γεγονός που μας οδήγησε να επικεντρωθούμε στην ανοσοποίησή του», δήλωσε ο Ιγνάσιο Ινταλσοάγα, διευθυντής του ζωολογικού πάρκου. 

Ο Τσάρλι, αν και είναι μόλις τριών ετών, είναι ήδη μια τεράστια τίγρης της Βεγγάλης, ένα από τα μεγαλύτερα αιλουροειδή παγκοσμίως.

Εκτός από τον Σαντάι και τον Τσάρλι οι υπεύθυνοι του ζωολογικού πάρκου έχουν ανοσοποιήσει κατά του κορωνοϊού δεκάδες άλλα ζώα, αιλουροειδή και μεγάλους πιθήκους.

Το εμβόλιο που τους χορηγείται είναι πειραματικό και δεν διατίθεται προς πώληση. Η φόρμουλά του, που είναι ειδικά διαμορφωμένη για τα ζώα, μοιάζει σε κάποια στοιχεία με αυτή που χορηγείται στους ανθρώπους, εξήγησε το κτηνιατρικό εργαστήριο Zoetis που παρέδωσε τα εμβόλια στο ζωολογικό πάρκο του Σαντιάγο.

Το ίδιο εμβόλιο έχει χορηγηθεί σε ζώα στο ζωολογικό πάρκο του Σαν Ντιέγκο στις ΗΠΑ, αλλά στη Χιλή (όπου το 87% του πληθυσμού άνω των τριών ετών έχει ανοσοποιηθεί πλήρως κατά της covid-19) είναι η μοναδική χώρα της Λατινικής Αμερικής που έχει ξεκινήσει εμβολιαστικό πρόγραμμα για τα ζώα.

«Στόχος είναι να προστατεύσουμε τα ζώα που είναι πιο ευαίσθητα στον κορωνοϊό και παράλληλα να επιβεβαιώσουμε αν τα εμβόλια τους προσφέρουν ανοσία και για πόσο καιρό διαρκεί αυτή, περίπου όπως κάνουμε με τους ανθρώπους», σημείωσε ο Σεμπάστιαν Σέλις επικεφαλής του τμήματος κτηνιατρικής.

Για να ηρεμήσουν τα ζώα προκειμένου να τα εμβολιάσουν στον Τσάρλι έδωσαν ένα κομμάτι κρέας και στον Σαντάι πολλές μπανάνες, το αγαπημένο του φαγητό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς η Kλιματική Aλλαγή απειλεί το αβοκάντο

Το αβοκάντο θεωρείται μια από τις αποκαλούμενες σούπερ τροφές και έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές σε πολλές χώρες. Τα τελευταία χρόνια η ετήσια κατανάλωση αβοκάντο παγκοσμίως έχει ...

Φόρτωση άρθρων...