Τετάρτη
28 Φεβρουαρίου 2024

Ζωγράφος χρησιμοποιεί το αίμα του ως μπογιά (εικόνες)

Viral

Ένας Φιλιππινέζος ζωγράφος έγινε διάσημος επειδή χρησιμοποιεί το ίδιο του το αίμα για να δημιουργήσει πίνακες σε καμβά. Οι πίνακες έχουν προκαλέσει τόσο επαίνους όσο και σφοδρές επικρίσεις.

Ο Elito «Amangpintor» Circa είναι γεννημένος σε μια φτωχή οικογένεια που δεν είχε την πολυτέλεια να αγοράσει τα κατάλληλα καλλιτεχνικά είδη, ο Elito Circa πειραματίστηκε ως παιδί με διάφορα ασυνήθιστα μέσα, όπως δαμάσκηνα και ντομάτες, αλλά όταν κατά λάθος πλήγωσε το χέρι του ανακάλυψε το καλλιτεχνικό μέσο που θα σημάδευε την καλλιτεχνική του καριέρα, το ίδιο του το αίμα.

Γρήγορα συνειδητοποίησε ότι το αίμα όχι μόνο έκανε τους πίνακές του πιο ανθεκτικούς, καθώς ήταν πιο δύσκολο να σβηστεί από τον καμβά, αλλά και ότι έκανε τα έργα του δικά του με έναν τρόπο που δεν είχε φανταστεί ποτέ πριν.

«Τα έργα τέχνης μου είναι πολύ σημαντικά για μένα γιατί προέρχονται από εμένα, είναι από το δικό μου αίμα. Το DNA μου είναι μέρος τους…», δήλωσε πρόσφατα ο Circa στο Reuters. 

«Η φιλοσοφία μου είναι ότι η ζωή είναι κυκλική και τα πάντα είναι ένας κύκλος, οπότε (το αίμα μου) είναι ένα εργαλείο που χρησιμεύει ως υπενθύμιση του από πού προέρχομαι», πρόσθεσε ο Φιλιππινέζος ζωγράφος.

Κάθε φορά που «πλήγωνε» το σώμα του, ο νεαρός Elito χρησιμοποιούσε το αίμα ως μπογιά, αλλά καθώς μεγάλωνε συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν σταθερή προμήθεια «μπογιάς», οπότε άρχισε να επισκέπτεται μια κλινική στη Μανίλα για να του το αφαιρούν. 

Σήμερα, πηγαίνει στην κλινική περίπου μία φορά κάθε τρεις μήνες για να του πάρουν αίμα, το οποίο στη συνέχεια αποθηκεύει σε έναν καταψύκτη στο στούντιο του.

Παρόλο που ο Amangpintor έχει επικριθεί για τη χρήση του αίματος ως μπογιά στο παρελθόν, ο Φιλιππινέζος καλλιτέχνης έχει πάντα ξεκαθαρίσει ότι θέλει να αλλάξει την αντίληψη των ανθρώπων για το αίμα μέσω της τέχνης του.

«Οι άνθρωποι φοβούνται το αίμα. Επειδή στο μυαλό τους, το αίμα σημαίνει θάνατο», ανέφερε ο Circa σε συνέντευξή του. “Αλλά εγώ θέλω να αλλάξω… αυτή την πεποίθηση. 

Γι’ αυτό ασχολούμαι με τη χρήση του, γιατί θέλω οι άνθρωποι να σκεφτούν ότι δεν είναι θάνατος, αλλά αγάπη και ζωή».

Δεν είναι σαφές πόσο αίμα του Elito Circa έχει αποθηκευμένο στο στούντιο τέχνης του, αλλά πρέπει να είναι πολύ, γιατί ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει τον επόμενο χρόνο τη μεγαλύτερη «ζωγραφική αίματος» που έχει γίνει ποτέ σε καμβά 100 μέτρων, θέτοντας έτσι ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Νεύτωνας είχε προβλέψει το τέλος του κόσμου: Η ημερομηνία που είχε δώσει πλησιάζει

Η ανατριχιαστική προφητεία του Ισαάκ Νεύτωνα για το τέλος του κόσμου. Αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν κάνει προβλέψεις για το τέλος του κόσμου δίνοντας μάλιστα, συγκεκριμένες ημ...

Φόρτωση άρθρων...