Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Σοκολάτα: Ποια τα οφέλη στον οργανισμό από την ελεγχόμενη κατανάλωσή της

Ευ ζην

Η σοκολάτα είναι το αγαπημένο γλυκό πολλών ανθρώπων.  Όμως, επειδή συμπεριλαμβάνεται στα τρόφιμα που έχουν πολλές θερμίδες και λιπαρά, συχνά θεωρείται επιβλαβής για την υγεία. 

Ωστόσο, η κατανάλωση της σε ελεγχόμενες ποσότητες έχει συνδεθεί με πολλά οφέλη για τον οργανισμό, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και μέταλλα.

Τα οφέλη από την μέτρια κατανάλωση σοκολάτας για την υγεία

Καρδιαγγειακή υγεία: Η σοκολάτα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, δηλαδή σε αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης, της αρτηριακής πίεσης και του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

Ανοσοποιητικό σύστημα: Η σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.

Νευρικό σύστημα: Η σοκολάτα έχει, επίσης, υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την λειτουργία του νευρικού συστήματος. Επιπλέον βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και ενισχύει τη μνήμη.

Ισορροπημένη Διατροφή: Η σοκολάτα είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της πέψης και να αυξήσουν τα επίπεδα κορεσμού.

Συμβουλές για την ελεγχόμενη κατανάλωση της σοκολάτας:

  • Επιλέξτε σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο (τουλάχιστον 70%)
  • Περιορίστε την κατανάλωση σοκολάτας σε 1-2 μερίδες την ημέρα
  • Αποφύγετε σοκολάτα με πρόσθετα λιπαρά, ζάχαρη ή τεχνητές ουσίες
  • Η σοκολάτα μπορεί να είναι ένα υγιεινό και νόστιμο επιδόρπιο, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γονίδια και αυτοανοσία

Το κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των αυτοάνοσων νοσημάτων είναι η βλάβη σε ιστούς και όργανα που προκύπτουν από λανθασμένη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, έναντι του ίδιου το...

Φόρτωση άρθρων...