Τετάρτη
29 Νοεμβρίου 2023

Ένα δισ. κοράλλια στο μεγαλύτερο τεχνητό ύφαλο στον κόσμο – Που θα δημιουργηθεί

Τα κοράλλια υποφέρουν από τη Κλιματική Αλλαγή αλλά και τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη αλλά και η μόλυνση καταστρέφουν με ταχύ ρυθμό τους κοραλλιογενείς υφάλους του πλανήτη οι οποίοι αποτελούν έναν από τους πιο κρίσιμους για την υγεία και βιοποικιλότητα των ωκεανών παράγοντες. 

Τα σύνθετα και πλούσια σε αριθμό ειδών χλωρίδας και πανίδας οικοσυστήματα που υπάρχουν στους κοραλλιογενείς υφάλους βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο και η επιστημονική κοινότητα αναζητεί τρόπους διάσωσης των κοραλλιών.

Στο Ντουμπάι που αποτελεί κέντρο φιλοξενίας κάθε νέας καινοτόμου και τεχνολογίας αιχμής ιδέα θα κατασκευαστεί ο μεγαλύτερος τεχνητός ύφαλος στον κόσμο. Έξω από τις ακτές του Ντουμπάι θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο διασυνδεδεμένων τεχνητών νησιών κάτω από τα οποία θα υπάρχει ένα υποθαλάσσιο οικοσύστημα θαλάσσιας ζωής. 

Ονομάζεται Dubai Reefs και θα είναι ένας τεχνητός κοραλλιογενής ύφαλος έκτασης 200 τετραγωνικών χιλιομέτρων που θα αποτελείται όταν ολοκληρωθεί η δημιουργία του από ένα δισ. κοράλλια. Θα φυτευτούν επίσης 100 εκατομμύρια μαγκρόβια δέντρα (φυτά ανθεκτικά στις αλμυρές συνθήκες) ενώ όλη αυτή η τεράστια εγκατάσταση θα λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η κατασκευή του Dubai Reefs αναμένεται να ξεκινήσει σε δύο χρόνια χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστά πληροφορίες για το κόστος του.

Ο τεχνητός ύφαλος θα βασιστεί στη χρήση τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης και σε αυτόν θα ζουν ψάρια, θαλάσσιες χελώνες και άλλα θαλάσσια είδη δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό οικοσύστημα το οποίο δημιουργείται ως ένας ακόμη τουριστικός πόλος έλξης στο Ντουμπάι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Google: Από τα passwords, πάμε στα passkeys

Οι κωδικοί δημιουργούν πολλά πιθανά τρωτά σημεία για την ασφάλεια των χρηστών. Η Google ετοιμάζει να αλλάξει τα passwords με τα passkeys. Στόχος τους είναι να βελτιώσουν την εμπειρ...

Αδιανόητο: Άνθρωποι κάνουν ουρά για να αφαιρέσουν τμήμα του κρανίου και να εμφυτεύσουν τσιπ του Έλον Μασκ

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να λάβουν ένα από τα εμφυτεύματα εγκεφάλου της Neuralink, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του Bloomberg που επικαλείται έναν από τους βιογρά...

Μυστηριώδεις σφαίρες στον βυθό του Ειρηνικού – Καθηγητής του Χάρβαρντ λέει ότι είναι εξωγήινες (Photos)

Μυστήριο προκαλούν μεταλλικές σφαίρες που έχουν βρεθεί στον βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού. Οι ισχυρισμοί ενός καθηγητή του Χάρβαρντ ότι οι μεταλλικές σφαίρες που ανακαλύφθηκαν κάτω απ...

Φόρτωση άρθρων...