Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Νέο KTM 1390 Super Duke R -Το κτήνος των Αυστριακών με 190 ίππους (video)

Με το 2024 να σηματοδοτεί 30 χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου KTM Duke, οι Αυστριακοί προχώρησαν στην αποκάλυψη του ανανεωμένου και μεγαλύτερου σε κυβισμό 1390 Super Duke R.

Αυτοκίνητο

Ανανεωμένη και ακόμη πιο επιθετική σχεδίαση, νέα ηλεκτρονικά συστήματα και περιφερειακά και «επικαιροποίηση» κινητήρα είναι οι αλλαγές που επιφύλαξε η KTM για την κορυφαία μοτοσυκλέτα της σειράς Duke.

Στο επίκεντρο των αλλαγών βρίσκεται ο πανίσχυρος V2 κινητήρας των Αυστριακών που προσαρμόστηκε στις νέες προδιαγραφές ρύπων Euro 5+ και κατά τη «διαδικασία» αύξησε τη ισχύ του κατά 10 ίππους.

t

Η βελτιωμένη απόδοση του LC8 προκύπτει κυρίως από την αύξηση της χωρητικότητας στα 1.350 κ.εκ. -αύξηση διαμέτρου στα 110 χλστ.- και τις νέες κεφαλές που ενσωματώνουν στη σχεδίασή τους και σύστημα χρονισμού των βαλβίδων εισαγωγής για πρώτη φορά.

Ανασχεδιασμένα είναι επίσης η εισαγωγή αέρα και το φιλτροκούτι με την ισχύ του μεγάλου V2 να φτάνει πλέον στους 190 ίππους και τη ροπή στα 145 Nm στις 10.000 και 8.000 σ.α.λ. αντίστοιχα.

Το βάρος του Super Duke έχει περιοριστεί στα 200,5 κιλά, πλήρες υγρών με το ύψος της σέλας να βρίσκεται στα 835 χλστ., ενώ το μεταξόνιο είναι 1.491 χιλιοστά.

Για την επιβράδυνση φροντίζουν δίσκοι 320 χλστ. που συνεργάζονται με τις ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνες Stylema της Brembo των τεσσάρων εμβόλων και το Cornering ABS της Bosch 9.3 MP με λειτουργία Supermoto (απενεργοποίηση στον πίσω τροχό).

i

Πέρα από το ανανεωμένο ηλεκτρονικό οπλοστάσιο του 1390 Super Duke R, που κινείται πλέον στην αιχμή των εξελίξεων, ο κορυφαίος Δούκας ξεχωρίζει για το πακέτο των ημι-ενεργητικών αναρτήσεων SAT της WP.

Τόσο το πολυρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι WP APEX Open Cartridge όσο και το αμορτισέρ APEX φέρουν ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες που ελέγχονται από ξεχωριστή μονάδα SCU (Suspension Control Unit). Έτσι οι αναρτήσεις μπορούν να αλλάζουν τις αποσβέσεις τους σε πραγματικό χρόνο ανάλογα με το ανάγλυφο του δρόμου, ενώ επιτρέπουν και στον αναβάτη να επέμβει κατά βούληση.

u

Η ανασχεδίαση του Super Duke R έφερε μαζί της και ένα νέο ρεζερβουάρ που αύξησε τη χωρητικότητά του κατά 1,5 λίτρο στα 17,5, το οποίο αυξάνει και την αυτονομία της μοτοσυκλέτας κοντά στ 300 χλμ., σύμφωμα με την KTM.

Μαζί με την στάνταρ έκδοση οι Αυστριακή θα διαθέσουν και το Super Duke 1390 R EVO, με ακόμη πληρέστερα ηλεκτρονικά, περισσότερα από τα οποία στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Και οι δύο μοτοσυκλέτες θα διατεθούν αρχικά σε επετειακά χρώματα και γραφικά, παρόμοια με εκεινα του 990 Super Duke του 2005, ενώ τα ακολουθεί και ένας εκτενής κατάλογος με γνήσια after market αξεσουάρ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mercedes-Benz A-Class: Νέες, πιο προσιτές εκδόσεις Style

Με ισορροπημένες αναλογίες, φρεσκαρισμένη σχεδίαση, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να καλύψουν κάθε επιθυμία των πελατών, η νέ...

Φόρτωση άρθρων...