Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Πότε αρχίζουν οι έλεγχοι για την εγκατάσταση POS σε 35 νέους κλάδους επιχειρήσεων

Οικονομία

Σε ταξί, λαϊκές αγορές, περίπτερα και συνολικά 35 νέους κλάδους θα εισαχθούν οι πληρωμές με τραπεζικές κάρτες. Όλοι πρέπει να έχουν κάνει αίτηση για να προμηθευτούν το POS μέχρι τέλος Ιανουαρίου του 2024 και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου να τα έχουν εγκατεστημένα στους πάγκους και στα καταστήματα καθώς από την 1η Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι.

Με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, η χρήση των POS καθίσταται υποχρεωτική για πληρωμές -εκτός από τις λαϊκές και τις υπαίθριες αγορές- στα περίπτερα, στα ψιλικατζίδικα, στα καταστήματα επιδιόρθωσης υποδημάτων, στα ταξί, στα θέατρα και στα σινεμά.

Επίσης, POS πρέπει να διαθέτουν οι ασφαλιστικοί πράκτορες και οι μεσίτες, οι υπηρεσίες leasing καθώς και τα διαφημιστικά γραφεία. Οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν πλέον τις πληρωμές τους σε όλη τη λιανική με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, ενώ επίσης γίνεται υποχρεωτική και η χρήση του συστήματος IRIS, δηλαδή η μεταφορά χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δώρο Πάσχα: Τι πρέπει να γνωρίζουν εργαζόμενοι και εργοδότες – Πότε εκπνέει η προθεσμία πληρωμής

Αντίστροφα μετρά η προθεσμία για την καταβολή του Δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους από τους εργοδότες. Tο Δώρο Πάσχα θα πρέπει να καταβληθεί από τους εργοδότες στους εργαζόμενους στο...

Άμεσα η μείωση των τραπεζικών προμηθειών για συναλλαγές με POS - Ποιοι και πόσο ωφελούνται

Εκατομμύρια συναλλαγές που γίνονται καθημερινά σε περίπτερα βενζινάδικα, ταξί, λαϊκές και μικρά μαγαζιά εστίασης και εμπορίου θα ωφεληθούν από τη μείωση, στο μισό, των τραπεζικών π...

Φόρτωση άρθρων...