Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Υψηλότεροι οι τζίροι στην αγορά γιατί καλπάζει η ακρίβεια

Οι καταναλωτές έχουν περιορίσει σημαντικά τις αγορές τους.

Οικονομία

Η αύξηση του τζίρου στο λιανικό εμπόριο συνιστά μαγική εικόνα, καθώς η κατανάλωση μειώνεται συνεχώς, αλλά οι πολύ υψηλές τιμές, έχουν ως αποτέλεσμα να καταγράφονται υψηλότεροι τζίροι και η κυβέρνηση να μιλάει για ανάπτυξη και για τους πολίτες, οι οποίοι έχουν... λεφτά!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τον Μάιο, ο τζίρος του λιανικού εμπορίου σημείωσε άνοδο κατά 7,2%, αλλά σε σχέση με τον Απρίλιο κατέγραψε πτώση 4,6%. Επιπλέον, ο όγκος των πωλήσεων τον Μάιο ήταν μειωμένος κατά 5,8% σε σχέση με τον Απρίλιο, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι καταναλωτές έχουν περιορίσει σημαντικά τις αγορές τους.

Την κατάσταση αναμένεται να σώσει ο τουρισμός, καθώς εκτιμάται ότι στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου θα κρατήσει σε αξιοπρεπή επίπεδα τις λιανικές πωλήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μήνα με τον μήνα, τα νοικοκυριά περιορίζουν την κατανάλωση και αν λάβουμε υπόψιν την έκρηξη των τιμών των καυσίμων, τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Λήγει η προθεσμία και ξεκινά η επιβολή των προστίμων

Λίγες ημέρες έχουν ακόμα οι ελάχιστες επιχειρήσεις, περίπου το 5% - 6% του συνόλου, που δεν έχουν διασυνδέσει τα POS τους με τις ταμειακές τους μηχανές για να προχωρήσουν στη διασύ...

Φόρτωση άρθρων...