Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενόψει Παναθηναϊκός-Μαρσέιγ: Φραγμός με κλούβες, drones και ελικόπτερα

Υπό τον φόβο της πρόκλησης επεισοδίων έπειτα από τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ από χούλιγκανς και τα άγρια επεισόδια, που έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια, το βράδυ της Δευτέρας η αστυνομία λαμβάνει αυστηρά μέτρα.

Φραγμοί με κλούβες, drones, ελικόπτερα και σαρωτικοί έλεγχοι περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τον σημερινό αγώνα μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Μαρσέιγ για τα προκριματικά του Champions League στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένεται να δημιουργηθεί φραγμός με κλούβες των ΜΑΤ γύρω από το γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ θα υπάρξουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας σε δρόμους γύρω από το γήπεδο.

Στα μέτρα ασφαλείας που έχει σχεδιάσει η Αστυνομία περιλαμβάνεται η χρήση drones ενώ ελικόπτερα θα δίνουν εικόνα από ψηλά στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ., που θα καθοδηγούν τις δυνάμεις ασφαλείας για να παρεμβαίνουν εάν και όποτε χρειαστεί. 

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού, προβλέπεται ότι θα τεθούν υπό διακριτική επίβλεψη σταθμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ, αλλά και σύνδεσμοι φιλάθλων.
Αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε σημεία-«κλειδιά» και αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗ θα κάνουν συνεχείς περιπολίες στο λεκανοπέδιο.

«Αστακός» η Αθήνα για το ΠΑΟ – Μαρσέιγ

Οι έλεγχοι όσων κατευθύνονται στο γήπεδο θα είναι σαρωτικοί, με στόχο να μην περάσει κανείς στις κερκίδες χωρίς να έχει στα χέρια του το εισιτήριο του αγώνα.

Το επιχειρησιακό σχέδιο με τα μέτρα ασφαλείας βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Υπενθυμίζεται ότι διακινούνται πληροφορίες πως εκατοντάδες οργανωμένοι οπαδοί της γαλλικής Μαρσέιγ, της ιταλικής Λιβόρνο αλλά και της γερμανικής Ζανκτ Πάουλι, που έχουν στενές σχέσεις με τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ, θα προσπαθήσουν να έρθουν στην Ελλάδα και εκφράζονται φόβοι ότι ενδεχομένως να θελήσουν να εκδικηθούν για τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 29 Απριλίου, γιορτάζουν οι: Ιάσων, Ιάσονας, Ιάσωνας Σωσίπατρος, Σώπατρος, Σωπάτρα, Σωπατρία, Πάτρα, Πατρούλα, Πατρίτσα Πάγκαλος

Τραγωδία στο Μάτι: Φυλάκιση από 3 έως 111 έτη στους έξι ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Ποινές φυλάκισης από 3 έως 111 έτη επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στους έξι ενόχους για το Μάτι ωστόσο εκτιτέα είναι μόνο τα 5 έτη. Ακόμα, ανακοινώθηκε ότι οι ...

Φονικό στο Μαρούσι: Ο 23χρονος που έπεσε νεκρός δεν βρισκόταν στο κέντρο - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το φονικό που έγινε στο Μαρούσι τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο 23χρονος που έπεσε νεκρός δεν βρισκόταν στο νυχτερινό κέντρο. Ο δράστης του φονι...

Φόρτωση άρθρων...