Πέμπτη
20 Ιουνίου 2024

Διδυμότειχο: Πέντε οικογένειες ζουν μέσα σε σπηλιές - Κατοικούν εκεί για πάνω από 20 χρόνια

Λίγες εβδομάδες αφότου έγινε γνωστό πως μία οικογένεια στην Ορεινή Κορινθία μένει σε λαγούμι, μία παρόμοια είδηση «βλέπει» το φως της δημοσιότητας.

Ο λόγος για πέντε οικογένειες που ζουν κάτω από πρωτόγονες συνθήκες μέσα σε σπηλιές στο Διδυμότειχο. Μόνο που δεν το κάνουν από επιλογή, αλλά από ανάγκη.

Μάλιστα, ανάμεσά τους ζει και μία 16χρονη κοπέλα, που αγαπά το σχολείο και λατρεύει το διάβασμα.

Καθημερινός ο αγώνας τους για επιβίωση

Σε αντίθεση με την οικογένεια των «παλαιοχριστιανών», που επέλεξε να ζήσει στο λαγούμι, οι οικογένειες αυτές βρέθηκαν εκεί γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς.

Κάποιες από αυτές ζουν στις σπηλιές για πάνω από 20 χρόνια, δίνοντας καθημερινό αγώνα για την επιβίωσή τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πριν από 25 χρόνια, μερικές οικογένειες μεταφέρθηκαν μέσω ενός προγράμματος σε 30-40 σπίτια πρόχειρης κατασκευής.

Τότε, όμως η τοπική αρχή είχε κάνει λάθος και είχε συμπεριλάβει και οικογένειες οι οποίες δεν ήταν δικαιούχοι, με αποτέλεσμα κάποιες άλλες να παραμείνουν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Ο Ρωμύλος Χατζηγιαννόγλου, δήμαρχος Διδυμοτείχου, μίλησε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» και, όπως είπε: «Κάποιες οικογένειες έμειναν. Έχουμε πέντε οικογένειες εκεί, που μέσα από το ένα πρόγραμμα θα έχουμε 57 καινούργιες κατοικίες, όπου θα μεταφερθούν αυτές οι οικογένειες».

Και συμπλήρωσε: «Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου φροντίζουν για την ανάγκη των ανθρώπων αλλά πολλές φορές δεν ενοχλεί τους ίδιους να ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Στο Διδυμότειχο υπάρχουν και φθηνά ενοίκια αλλά έχουν επιλέξει να μείνουν εκεί. Αλλά εμείς επειδή δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε έτσι τρέχουμε αυτό το πρόγραμμα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...