Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Αλλάζει ο καιρός από σήμερα – Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Ελλάδα

Αλλάζει από σήμερα ο καιρός έως και την Πέμπτη, καθώς έρχονται βροχές και καταιγίδες. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι πιο έντονες αύριο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, να εφιστά την προσοχή κυρίως για την αυριανή ημέρα.

Στη βορειοδυτική Ελλάδα θα πέσει ο μεγαλύτερος όγκος νερού, κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, σύμφωνα με τον Κλέαρχος Μαρουσάκη, όπου ενδέχεται να υπάρξουν έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες.

Βροχές θα σημειωθούν και στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα σήμερα, «όμως δεν θα είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση όσο αύριο, Τρίτη» αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος. «Όσο πιο νότια, δηλαδή από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο νότια, ο καιρός δεν φαίνεται να μεταβάλλεται σημαντικά».

Στην Αττική, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, δεν αναμένουμε κάτι αξιόλογο. Θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με συννεφιές προς τις βραδινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν το απόγευμα.

Σήμερα θα επικρατήσουν ήπιες καιρικές συνθήκες τις πρωινές ώρες, με τα φαινόμενα να εντείνονται αργότερα προς τα κεντρικά και βόρεια.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εφιστά την προσοχή για αύριο, Τρίτη. Συγκεκριμένα, μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουμε στα δυτικά και βόρεια, προς τη δυτική Θεσσαλία, την Ήπειρο, το βόρειο και κεντρικό Ιόνιο, την Κεντρική Μακεδονία, όπου θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Από Τετάρτη και έπειτα, το κύμα θα κινηθεί πιο νότια, νοτιοανατολικά και θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές, ενώ από την Πέμπτη και μετά ο καιρός βελτιώνεται, με την θερμοκρασία να ανεβαίνει σημαντικά.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου για να αποφευχθούν παραγραφές αδικημάτων για το Μάτι

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα Χριστοδουλέα θα ζητήσει την επίσπευση της καθαρογραφής της σημερινής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, προκειμέν...

Φόρτωση άρθρων...