Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Έβρος: Επέστρεψαν στην Τουρκία οι μετανάστες που ήταν σε νησίδα στη Νέα Βύσσα

Επέστρεψαν στην Τουρκία οι μετανάστες που τις τελευταίες ημέρες βρίσκονταν σε νησίδα στον Έβρο στο ύψος της Νέας Βύσσας.

Οι ελληνικές Aρχές ενημέρωσαν τις τουρκικές για την παρουσία των μεταναστών στη νησίδα που ανήκει στη γειτονική χώρα και οι μετανάστες απομακρύνθηκαν από το σημείο όπου βρισκόντουσαν.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στο σημείο, δήλωσε πως «υπήρξε συνεργασία με την τουρκική πλευρά και τους θέτουμε πρόβλημα που υπάρχουν και σε συνεννόηση επιλύουμε τα προβλήματα που υπάρχουν».

Τρεις ημέρες παρέμεναν στην νησίδα στο ύψος της Νέας Βύσσας, αλλά σε τουρκικό έδαφος, οι 70 μετανάστες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Πάντως, στον Έβρο οι συνοριοφύλακες και η Frontex παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών εκμεταλλεύονται τις καιρικές συνθήκες και τη χαμηλή στάθμη του ποταμού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Πέντε δικαστές απολύθηκαν από την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων. Αντίθετα, οι αρεοπαγίτες έδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπό τους...

Φόρτωση άρθρων...