Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Φρένο στην αλητεία της Μαφίας

Ελλάδα

Επιτέλους κάποιος ασχολείται με τα αυτονόητο. Να βάλει στη θέση του τον κάθε “βλαχοπόνηρο” τοπικό μαγκάκο που λυμαίνεται δημόσια περιουσία με την ανοχή φυσικά των δημοτικών αρχών!

Δεν μπορεί ο δημόσιος πλούτος να “μοιράζεται” με διαδικασίες “μαφίας” , "μαύρης συναλλαγής" η “κουμπαριάς” , ούτε επιτήδειοι να “ξεχειλώνουν” ατιμωρητί τις άδειες εκμετάλλευσης παράλιων, κτηρίων και άλλων δημοσίων περιουσιακών στοιχείων.

Θλιβερό παράδειγμα ως συνήθως η Μύκονος, όπου παρά το γεγονός ότι οι παραλίες δημοπρατούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, “μειοδοτεί” και κερδίζει το “διαγωνισμό” σχεδόν πάντα ο ίδιος “ιδιοκτήτης” της δημόσιας παραλίας.

Αποκορύφωμα δε της τριτοκοσμικής λεηλασίας του δημοσίου πλούτου είναι η “πώληση” των νοικιασμένων! παράλιων και beach bar έναντι τεράστιων ποσών από τον έναν “ιδιοκτήτη” σε άλλον!

Είναι πρώτης προτεραιότητας υποχρέωση της κυβέρνησης να επιβάλει κανόνες στην εκμετάλλευση των παράλιων με διαφανή τρόπο διασφαλίζοντας δίκαιη κατανομή κερδών μεταξύ δήμων και ιδιωτών ώστε να εξαλειφθούν επιτέλους οι αυθαιρεσίες, η αισχροκέρδεια και βεβαίως οι “μίζες” σε τοπικούς άρχοντες και αρχές.

Τα καλά νέα είναι ότι για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση φαίνεται να υπάρχει κυβερνητική βούληση προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως όλα δείχνουν αυτό είναι και ένα προσωπικό στοίχημα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που ξεκίνησε από τις διαβόητες υποθέσεις Principote και Nammos στη Μύκονο και συνεχίζει με την “απελευθέρωση” των παράλιων.

Το ποσό αυτή η “βούληση” είναι πραγματική θα φανεί όχι μόνο από τη συνέχιση της πάταξης των αυθαιρεσιών αλλά κυρίως από την επιλογή των υποψηφίων δημάρχων που θα “στηριχθούν” από την κυβέρνηση καθώς “όλοι” γνωρίζουν ποιοι τοπικοί άρχοντες κάνουν και ποιοι δεν κάνουν ...“δουλειές”!

Ο Καθένας

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 5χρονος που παρασύρθηκε στην Πειραιώς - Στον εισαγγελέα ο 26χρονος οδηγός

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού ο 5χρονος τον οποίο χθες βράδυ παρέσυρε ενα διερχόμενο αυτοκίνητο στην οδό ...

Φόρτωση άρθρων...