Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Κρήτη: Καταδικάστηκαν παππούς και γιαγιά για ασέλγεια εις βάρος της εγγονής τους

Μία υπόθεση ασέλγειας εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στην Κρήτη. Κατηγορούμενοι ήταν ο παππούς και η γιαγιά ενός κοριτσιού με καταγωγή από το Ηράκλειο. Ο παππούς κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος της εγγονής του, ενώ η γιαγιά κατηγορείται για συνέργεια στην κατηγορία της αποπλάνησης.

Για την υπόθεση που εκδικάστηκε κεκλεισμένων των θυρών σε δεύτερο βαθμό στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στον παππού επιβλήθηκε και πάλι δεκαετής ποινή κάθειρξης, επιστρέφοντας στη φυλακή, και στη γιαγιά τριετής ποινή φυλάκισης.

Και οι δύο ήταν κάθετα αρνητικοί για όσα τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι το κοριτσάκι όσο έμενε κοντά τους ήταν ένα χαρούμενο παιδί που αγαπούσε τους παππούδες του και έπαιζε μαζί τους, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive.gr.

Το χρονικό της ανατριχιαστικής υπόθεσης

Το 2013 και ενώ το παιδάκι ήταν μόλις 3 ετών, υπήρξε ανώνυμη καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» περί ακατάλληλου περιβάλλοντος για το κοριτσάκι.

Υπήρξε κοινωνική έρευνα και τελικώς το παιδί απομακρύνθηκε από το βιολογικό οικογενειακό περιβάλλον του και στην πορεία δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια που το αγκάλιασε με μεγάλη αγάπη και στοργή.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι τον πρώτο καιρό το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα στον λόγο, όμως με τις κατάλληλες συνεδρίες παρουσίασε θεαματική πρόοδο και άρχισε να μιλάει. Όμως, οι κουβέντες του ανησύχησαν τους θετούς γονείς, καθώς το παιδί περιέγραφε, με όλη την αθωότητά του, ανάρμοστες συμπεριφορές του παππού προς το ίδιο.

Έτσι έκριναν ότι έπρεπε όλο αυτό να διερευνηθεί αρμοδίως, με την υπόθεση να φτάνει τελικά στη Δικαιοσύνη.

Ο παππούς είχε καταδικαστεί στο παρελθόν και για αιμομιξία, αν και στην πορεία η καταγγέλλουσα φέρεται να ανακάλεσε, αποδίδοντας το περιεχόμενο της καταγγελίας σε νεανική επιπολαιότητα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Τσικνάκης: Νέα στοιχεία για τον θάνατό του – «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν…»

Ήταν 27 Ιουνίου του 2018 όταν το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε στην οικογένεια Τσικνάκη ότι ο 22χρονος γιος τους Μανώλης αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με τον ατομικό τ...

Φόρτωση άρθρων...