Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ξεκίνησαν τα απογευματινά χειρουργεία

Στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρώτο απογευματινό χειρουργείο. Το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» επισκέφτηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έφτασε στο νοσοκομείο λίγο μετά τις 16:00, προκειμένου να δώσει το «παρών» στο πρώτο απογευματινό χειρουργείο, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο ΑΧΕΠΑ, όπου και εκεί, σήμερα, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο απογευματινό χειρουργείο.

«Ευχαριστούμε τους γιατρούς, ευχαριστούμε τους αναισθησιολόγους» είπε ο υπουργός. Τέσσερα χειρουργεία θα διεξαχθούν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και ένα στο ΑΧΕΠΑ.

Το κόστος των σημερινών χειρουργείων θα καλυφθεί από το υπουργείο Υγείας, ενώ για τη διενέργεια απογευματινών χειρουργείων στα νοσοκομεία της χώρας, 60 εκατομμύρια ευρώ θα αξιοποιηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την εξυπηρέτηση των πολιτών που αναμένουν χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν εκείνοι με το κόστος.

Σχετικά στην Αθήνα, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί το πρώτο απογευματινό χειρουργείο, στον «Ευαγγελισμό» ειδικότερα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κιλκίς: Επιτέθηκε δύο φορές με τσεκούρι σε αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν

Με τσεκούρι επιτέθηκε δύο φορές σε αστυνομικούς ένας 51χρονος στο Κιλκίς. Η ηλικιωμένη μητέρα του τον είχε καταγγείλει για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και όταν κλήθηκαν οι α...

Φόρτωση άρθρων...