Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Τουλάχιστον 18 απανθρακωμένοι μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς - Βρέθηκαν άλλοι 8 νεκροί

Το δάσος της Δαδιάς καίγεται από χθες - Οι νεκροί μετανάστες εντοπίστηκαν σε δύο ομάδες στην περιοχή του Άβαντα- «Ερευνάται το ενδεχόμενο να μπήκαν παράνομα στη χώρα» είπε ο Αρτοποιός

Ελλάδα

Μπροστά σε ένα σοκαριστικό θέαμα βρέθηκαν πυροσβέστες όταν εντόπισαν στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο δεκάδες νεκρούς ανθρώπους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν καταμετρηθεί 18 νεκροί μετανάστες οι οποίοι βρέθηκαν απανθρακωμένοι από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα (21/08/2023) στο πυκνό δάσος της Δαδιάς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, «ερευνάται το ενδεχόμενο να εισήλθαν παράνομα στη χώρα».

Οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στον Έβρο βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για να αναχαιτίσουν και την παραμικρή προσπάθεια παράτυπων μεταναστών, να περάσουν στη χώρα μας.

Κατά πληροφορίες, οι νεκροί εντοπίστηκαν σε δύο ομάδες, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό«σε επιτόπιο έλεγχο πυροσβεστών στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα εντοπίστηκαν 18 άτομα πλησίον παραπήγματος. Με δεδομένο πως δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση εξαφάνισης από χθες, ερευνάται το ενδεχόμενο να εισήλθαν παράνομα στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι από χθες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής. Σημειώνεται ότι, τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτια που βρίσκονται στην περιοχή. Ήδη από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας έχει ενεργοποιηθεί η ομάδας αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών. Οι έρευνες σε όλο το μήκος της περιοχής που εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά, συνεχίζονται».

Εκπέμπουν SOS 250 εγκλωβισμένοι μετανάστες στον Έβρο ενώ μαίνεται η φωτιά

Μήνυμα εκτάκτου ανάγκης εξέδωσε η οργάνωση παροχής στήριξης σε πρόσφυγες Alarm Phone.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της οργάνωσης, οι μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί σε δύο νησίδες στον Έβρο εξαιτίας των πυρκαγιών που μαίνονται.

Όπως αναφέρει η ομάδα αλληλεγγύης, πρόκειται για δύο ομάδες προσφύγων οι οποίες αριθμούν αθροιστικά περίπου 250 άτομα και έχουν εγκλωβιστεί σε δύο νησίδες του ποταμού, τονίζοντας ότι το πύρινο μέτωπο τους πλησιάζει επικίνδυνα και με γοργούς ρυθμούς.

«Οι φωτιές πλησιάζουν πολύ κοντά μας τώρα. Χρειαζόμαστε βοήθεια το συντομότερο δυνατό» είναι το μήνυμα των προσφύγων.

 

Απανθρακωμένες σοροί προσφύγων

Τραγικό θάνατο βρήκαν 26 πρόσφυγες στο δάσος της Δασιάς στον Έβρο.

Εκτός από τους 18 μετανάστες που βρέθηκαν νεκροί όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική κοντά σε παράπηγμα στην περιοχή του Άβαντα, εντοπίστηκαν και άλλοι 8 στην Λευκίμμη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ενδέχεται ο αριθμός τους να αυξηθεί.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής είχε δηλώσει: «Στην πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης, σε επιτόπιο έλεγχο από στελέχη της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα εντοπίστηκαν οι σοροί 18 ατόμων πλησίον παραπήγματος.

Με δεδομένο ότι από τις γύρω περιοχές δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση εξαφάνισης ή αγνοουμένων κατοίκων διερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράτυπα στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής. Σημειώνεται ότι, τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτυα που βρίσκονται στην περιοχή. Ήδη από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας έχει ενεργοποιηθεί η ομάδας αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών.

Οι έρευνες σε όλο το μήκος της περιοχής που εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά, συνεχίζονται».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αναχωρεί το πρώτο «κύμα» των εκδρομέων για τις πασχαλινές διακοπές – Η πρόβλεψη του καιρού για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Με γεμάτες βαλίτσες ανά χείρας έχουν ήδη ξεκινήσει να αναχωρούν οι εκδρομείς του Πάσχα. Με χαμόγελα και τις βαλίτσες γεμάτες οι εκδρομείς του Πάσχα εγκαταλείπουν την Αθήνα. Κάπο...

Σοβαρά επεισόδια τα ξημερώματα στα Εξάρχεια – Τραυματίας ένας αστυνομικός, κάηκε ολοσχερώς αυτοκίνητο

Άλλη μία νύχτα επεισοδίων βίωσαν οι κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων το Σάββατο προς Κυριακή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός αστυνομικού. Τα επεισόδια ξεκίνησ...

Φόρτωση άρθρων...