Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Προς αναστολή του μέτρου της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους - Ποιοι εξαιρούνται

Ελλάδα

Την αναστολή της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου αλλά με εξαιρέσεις, αναμένεται να εισηγηθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας στη σημερινή της συνεδρίαση. Ωστόσο θα υπάρχουν εξαιρέσεις σε συγκεκριμένους χώρους όπως τα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου.

Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην ΕΡΤ και τόνισε ότι η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε ύφεση, και, σύμφωνα με τους επιδημιολογικούς δείκτες, αυτό δεν μπορεί να ανατραπεί. Ακόμα, ο υπουργός ανέφερε ότι μελετώνται και τα πρωτόκολλα για τις σχολικές εξετάσεις. 

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι η πανδημία δεν έχει φύγει και ότι από τον Οκτώβριο αναμένεται πίεση εκ νέου, οπότε, όπως είπε, θα υπάρξει ένα πλάνο εμβολιασμού του πληθυσμού, αναμένοντας το επικαιροποιημένο εμβόλιο. 

Επίσης, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι όσο υπάρχει η πανδημία δεν πρόκειται να αλλάξει η αντιμετώπιση προς τους υγειονομικούς που δεν εμβολιάζονται.

Την ίδια ώρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) διαπιστώνει, μέσω μελετών, μικρή αύξηση της προστασίας από τον κορωνοϊό, από την παραγωγή εξουδετερωτικών αντισωμάτων στην τέταρτη δόση για τους ανθρώπους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, ανοσοκατεσταλμένους, ηλικιωμένους, τους επαγγελματίες υγείας και τα άτομα που έχουν πολύ υψηλή έκθεση σε κίνδυνο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βόλος: Επιδειξίας μπούκαρε σε επιχείρηση

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται μία 23χρονη κοπέλα, η οποία δέχτηκε απρόκλητη σεξουαλική επίθεση από 40χρονο, στο Βόλο. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του taxydromos.gr, ο 40...

Έρευνα diaNEOsis: Τι πιστεύουν σήμερα οι Έλληνες

Να αυτοτοποθετηθούν ιδεολογικά και να περιγράψουν τις γενικότερες αξίες τους οι Έλληνες πολίτες «ζητάει» το τρίτο μέρος του έκτου κύματος της μεγάλης δημοσκοπικής έρευνας της διαΝΕ...

Σκύρος: Οι 65 παράνομοι μετανάστες στο κλειστό γήπεδο - Από που ξεκίνησαν - Πώς μεταφέρθηκαν

Όπως αποκάλυψε το eviaonine στις 4 ξημερώματα εντοπίστηκαν στην παραλία Καρεφλού 65 παράνομοι μετανάστες Συριακής καταγωγής που μεταφέρθηκαν στο κλειστό Γυμναστήριο του νησιού. ...

Φόρτωση άρθρων...