Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: 26 και 34 ετών οι αγνοούμενοι πιλότοι

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο σημείο πτώσης του Canadair που επιχειρούσε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κάρυστο στη νότια Εύβοια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ελικόπτερο από την ομάδα που επιχειρεί αποβίβασε ήδη, από αέρος με γάντζο, διασώστη στο σημείο. Όμως, υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα λόγω των καυσίμων (κηροζίνης) του αεροσκάφους που κατέπεσε.

Μαζί με τα οχήματα της Πυροσβεστικής έχει σπεύσει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και βρίσκεται σε αναμονή.
Αγνοούμενοι είναι δύο πιλότοι, ηλικίας 26 και 34 ετών, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης.

Το Canadair κατέπεσε στις 14:52, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του ΓΕΑ. 

Το πυροσβεστικό αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου στις 12:00 για να συνδράμει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κάρυστο και συγκεκριμένα στην περιοχή Πλατανιστός.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας για την πτώση του Canadair CL-215: 

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:05 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σέρρες: Ιερόσυλος μπήκε σε εκκλησία, έκλεψε το παγκάρι, εικόνες και σταυρούς, αλλά συνελήφθη

Στη σύλληψη ενός 58χρονου για κλοπή προχώρησαν χθες το πρωί αστυνομικοί του τμήματος Βισαλτίας. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μια ώρα νωρίτερα, την ίδια ημέρα, ο 58χρ...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το ιστιοφόρο «Belem» με την Ολυμπιακή Φλόγα διασχίζει τον Ισθμό της Κορίνθου - Εντυπωσιακές εικόνες

Κι ενώ συνεχίζει το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα, με τελικό προορισμό τη Μασσαλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», το θρυλικό ιστιοφόρο «Belem» που ανέλαβε τη μεταφορά τη...

Φόρτωση άρθρων...