Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Φωτιά στη Ρόδο: Δορυφορικές φωτογραφίες αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής

Περισσότερα από 100.000 στρέμματα είχαν γίνει στάχτη ως την Κυριακή, σύμφωνα με την αρχική ανάλυση από την υπηρεσία Copernicus.

Ελλάδα

Το μέγεθος της καταστροφής από την μεγάλη φωτιά στη Ρόδο αποτύπωσε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2 που χρησιμοποιείται από το πρόγραμμα Copernicus για την καταγραφή των φυσικών καταστροφών στην Ευρώπη.

Στην εικόνα από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) που ελήφθη την Κυριακή 23 Ιουλίου, τα χρώματα είναι φυσικά με μια επιπλέον επεξεργασία από υπέρυθρες εικόνες για να φανεί το μέτωπο της φωτιάς.

Η καμένη περιοχή έχει ένα ορατά καφέ χρώμα. Πολύ καθαρά εμφανίζεται ο καπνός από τις φωτιές που εκτείνεται προς τα νότια σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων από τα μέτωπα.

Φωτιά στη Ρόδο: Δορυφορικές φωτογραφίες αποτυπώνουν  το μέγεθος της καταστροφής

Η εκτίμηση της ESA για την περιοχή που έχει καεί είναι ότι φτάνει τα 110.000 στρέμματα, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που ελήφθη η φωτογραφία, την Κυριακή.

Μετά από αίτημα της Ελλάδας έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός Copernicus για την εκτίμηση της έκτασης της καταστροφής, τόσο στη Ρόδο, όσο και σε άλλα σημεία (Κάρυστος, Κέρκυρα και Αίγιο).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σοβαρά επεισόδια τα ξημερώματα στα Εξάρχεια – Τραυματίας ένας αστυνομικός, κάηκε ολοσχερώς αυτοκίνητο

Άλλη μία νύχτα επεισοδίων βίωσαν οι κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων το Σάββατο προς Κυριακή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός αστυνομικού. Τα επεισόδια ξεκίνησ...

Ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ σήμερα - Το εορταστικό ωράριο για την Μεγάλη Εβδομάδα

Ανοικτά είναι σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, τα εμπορικά καταστήματα καθώς ξεκίνησε από χθες το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για την περίοδο των εορτών του Πάσχα. ...

Φόρτωση άρθρων...