Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη σπείρα αλλοδαπών απαγωγέων – Απελευθερώθηκαν δύο όμηροι

Ελλάδα

Στη σύλληψη συμμορίας απαγωγέων προχώρησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έρευνα κατάφεραν να συλλάβουν οκτώ άτομα που αποτελούσαν την σπείρα και οι οποίοι με τη χρήση βίας εκβίαζαν και απαιτούσαν χρηματικά ποσά από τα θύματά τους. Όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί, οι δράστες υπόσχονταν στα θύματά τους ότι θα τους μεταφέρουν σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί απελευθέρωσαν δύο αλλοδαπούς από το Μαρόκο, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης.

Και ανήλικος στην οργάνωση

Τα οκτώ άτομα που συνελήφθησαν είναι αλλοδαποί ηλικίας 17 έως 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, αρπαγή, εκβίαση, εγκληματική οργάνωση και απείθεια.

Στο διαμέρισμα βρέθηκαν επίσης τέσσερις από τους οκτώ δράστες, οι δύο εκ των οποίων, στη θέα των αστυνομικών, προσπάθησαν να διαφύγουν. Οι αστυνομικοί πέτυχαν την ακινητοποίηση και σύλληψή τους.

Σε άλλο διαμέρισμα, επίσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Το ένα από αυτά, φέρεται να έχει αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση, σύμφωνα και με τις μαρτυρίες των θυμάτων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη, αλλά έρχεται νέο κύμα από Κυριακή - 30άρια από Δευτέρα

Ένα επικίνδυνο κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης και ζέστης επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη χώρα, ενώ το φαινόμενο αναμένεται να ξεκινήσει να υποχωρεί από το απόγευμα της Πέμπτης. Σ...

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Φόρτωση άρθρων...