Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Το ΓΕΣ απαντά με την άσκηση «Πέλεκυς» στις φήμες για το Στεφανοβίκειο - Εντυπωσιακές εικόνες

Άσκηση πολεμικής ετοιμότητας και συναγερμού «Πέλεκυς» της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «Κιλκίς Λαχανά» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι εντυπωσιακές, με δεκάδες ελικόπτερα να πετούν μαζί σε άψογους σχηματισμούς. Πρόκειται για ελικόπτερα Απάτσι, Χίουι και Καϊόβα που αποτελούν τον βασικό κορμό των ελικοπτέρων της 1ης ΤΑΞΑΣ.

Η άσκηση φαίνεται να είναι η απάντηση στις κατηγορίες και τις φήμες ότι τα ελικόπτερα στη βάση στο Στεφανοβίκειο είναι πλημμυρισμένα. 

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε στην άσκηση δεν έλαβαν μέρος τα ελικόπτερα που βρίσκονται ανεπτυγμένα σε αποστολές σε όλη την επικράτεια.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ανάρτησε στο Twitter βίντεο με τα ελικόπτερα και το σχόλιο: «Όταν πρέπει, όπως πρέπει».

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση: 

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση:  

ελικόπτερα άσκηση «Πέλεκυς»
ελικόπτερα άσκηση «Πέλεκυς»
ελικόπτερα άσκηση «Πέλεκυς»
ελικόπτερα άσκηση «Πέλεκυς»
ελικόπτερα άσκηση «Πέλεκυς»
ελικόπτερα άσκηση «Πέλεκυς»
άσκηση «Πέλεκυς»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φωτιά στο Μάτι: Έξι κατηγορούμενοι ένοχοι για την τραγωδία - Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων

Την απόφασή του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανακοίνωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία. ...

Σε λίγες μέρες οποιοδήποτε πιστοποιητικό θα εκδίδεται με φωνητική εντολή - Ο ψηφιακός βοηθός αναβαθμίζεται

Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου, αλλά και για την νέα εφαρμογή «MyCoast», μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρή...

Φόρτωση άρθρων...