Τετάρτη
17 Απριλίου 2024

Ακραία τουρκική πρόκληση: Ακταιωρός παρενόχλησε παραολυμπιονίκη κολυμβητή που εκπλήρωνε το τάμα του

Το εγχείρημα να κολυμπήσει από την Ρόδο ως την Ιερά Μονή Πανορμίτη της Σύμης, προκειμένου να εκπληρώσει το τάμα του, ξεκίνησε το πρωί ο παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης.

Ωστόσο, παραλίγο να μην το ολοκληρώσει, καθώς τουρκική ακταιωρός τον πλησίασε, έχοντας παραβιάσει τα εθνικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με Open TV, λίγο μετά την εκκίνηση του αθλητή, ο οποίος  είχε θέσει ως στόχο να διανύσει κολυμπώντας τα 25 μίλια, προκειμένου να παραδώσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Μεξικό, στον Αρχάγγελο Μιχαήλ της Σύμης, η ακταιωρός εμφανίστηκε ξαφνικά στην περιοχή και πλησίασε τον Χαράλαμπο Ταΐγανίδη και την συνοδεία του, παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Το τουρκικό σκάφος ακολούθησε την συνοδεία για μερικά μίλια πριν εξαφανιστεί.

Ο 41χρονος παραολυμπιονίκης της κολύμβησης ξεκίνησε το ταξίδι του στη Σύμη λίγο μετά τις 7 το πρωί. Στο πλευρό του βρισκόταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης και ο χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας. 

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης εκπλήρωσε το τάμα του, αφού έφτασε στις 17:10 στην Ιερά Μονή Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη. Εκεί έγινε δεκτός με επευφημίες και χειροκροτήματα από τους προσκυνητές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πειραιάς: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», αύριο Τετάρτη και κατά τις ώρες 19.00΄ έως 21.30΄, θα πραγμα...

Καλαμαριά: 54χρονος «ταμπουρώθηκε» στο σπίτι με όμηρο τη σύντροφό του, την οποία πριν είχε χτυπήσει

Ένας 54χρονος «ταμπουρώθηκε» στο διαμέρισμά του κρατώντας σε καθεστώς ομηρίας την 52χρονη σύντροφό του, όταν μετά από καταγγελία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με θύμα τη γ...

Φόρτωση άρθρων...