Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Οι αναλύσεις της Αντιτρομοκρατικής μετά την ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στα ΜΑΤ

Ελλάδα

Με απειλές για ένοπλες επιθέσεις εναντίον ανθρώπινων στόχων, η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη», με προκήρυξή της, ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση της βόμβας στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στην Καισαριανή.

Στην προκήρυξη προειδοποιούν για νέα εντυπωσιακά χτυπήματα, με τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας να προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το περιεχόμενο της προκήρυξης στην οποία «βλέπουν» ομοιότητες με οργάνωση που έδρασε στο παρελθόν.

Τα συμπεράσματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές θεωρούν πως η νέα αυτή Οργάνωση είναι πολύ επικίνδυνη εξού και έχουν δοθεί εντολές για αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε αστυνομικές εγκαταστάσεις αλλά και για μέτρα αυτοπροστασίας των αστυνομικών που βρίσκονται στους δρόμους, καθώς φαίνεται από την προκήρυξη ότι εκείνοι θα είναι οι κύριοι στόχοι.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναλύουν το κείμενο θεωρώντας ότι έχουν να κάνουν με άτομα νεαρής ηλικίας, τα οποία καθοδηγούνται ωστόσο από παλαιότερους και πιο έμπειρους συμμετέχοντες σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Αναφέρουν ότι μπορεί να μην έχουν τελειοποιήσει ακόμα τις τακτικές τους, εξού και δεν είναι γνωστό πόσο άμεσο θα είναι το επόμενο χτύπημα, ωστόσο φαίνεται ότι τα άτομα αυτά είναι αποφασισμένα να δράσουν.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα, υπογραμμίζουν από την Αντιτρομοκρατική, ότι για σύμβολό τους έχουν ένα αστέρι που στη βάση του υπάρχει ένα καλάσνικοφ.

Ακόμα, από τις έρευνες των Αρχών, έχουν προκύψει ομοιότητες αυτής της Οργάνωσης με παλιότερη που έδρασε την περίοδο 2013-2018 και η οποία δεν έχει εξαρθρωθεί.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πειραιώς: Πέντε άτομα παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο - Ανάμεσά τους τρία παιδιά, το ένα διασωληνωμένο

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης (1/5) στην Πειραιώς όταν πέντε άτομα, ανάμεσα στα οποία και τρία παιδιά, παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα. Το ατύχημα έγ...

Φόρτωση άρθρων...