Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Υπουργείο Παιδείας για το περιστατικό με τα 50 ευρώ για το στεφάνι: «Δεν εντοπίστηκε καμία καταγγελία»

Ελλάδα

Στην άμεση διερεύνηση περιστατικού που αναφέρθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με φερόμενη ρατσιστική αντιμετώπιση μαθητή από διευθυντή σχολείου προέβη το υπουργείο Παιδείας.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Αλεξάνδρου Κόπτση.

«Σχετικά με φερόμενη ρατσιστική αντιμετώπιση μαθητή από διευθυντή σχολείου στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, το υπουργείο Παιδείας προέβη άμεσα στη διερεύνηση του αναφερόμενου περιστατικού αλλά δεν εντοπίστηκε καμία σχετική αναφορά ή καταγγελία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ακόμα, αναφέρεται ότι υπήρξε επικοινωνία με τον αναφέροντα το περιστατικό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν δόθηκε «ουδεμία πληροφορία για περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού».

«Εφόσον δοθεί οποιοδήποτε συγκεκριμένο στοιχείο για την εν λόγω αναφορά, θα κινηθούν αμέσως όλες οι διαδικασίες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Το υπουργείο Παιδείας αγωνίζεται καθημερινά για ένα σχολείο συμπεριληπτικό, το οποίο παρέχει σε όλες και όλους ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με ανάρτηση του προέδρου της Metron Analysis, Στράτου Φαναρά, στο Facebook, διευθυντής σχολείου ζήτησε από μετανάστες γονείς μαθητή να πληρώσουν 50 ευρώ για το στεφάνι που κληρώθηκε να καταθέσει το παιδί τους, εκπροσωπώντας το σχολείο του στους εορτασμούς για την 28η Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε πολιτικός

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυ...

Κέρκυρα: Ποινή φυλάκισης πέντε ετών στην πρώην εισαγγελέα για την εξαφάνιση χιλιάδων δικογραφιών

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων στην πρώην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, η οποία κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενη για κακουργηματική...

Φόρτωση άρθρων...