Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ανδρέας Πάτσης: Τι προβλέπει η νομοθεσία για τις "ανακρίβειες" του Πόθεν Έσχες

Να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα και να επιστρέψει την έδρα στο κόμμα κάλεσε τον Ανδρέα Πάτση ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Μπούγας. Ωστόσο, ο βουλευτής Γρεβενών αρνήθηκε μα παραδώσει την έδρα του. 

Πληροφορίες αναφέρουν στη συνάντηση που είχαν, την Τρίτη, ο Ιωάννης Μπούγας διαπίστωσε ότι οι εξηγήσεις του Ανδρέα Πάτση ήταν διάτρητες τον κάλεσε να παραιτηθεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Γρεβενών δεν αποδέχθηκε το κάλεσμα του κόμματος δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει ως ανεξάρτητος - πράγμα που προκάλεσε την άμεση διαγραφή του με εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έκπτωση από βουλευτικό αξίωμα

Ωστόσο, ο Ανδρέας Πάτσης «κινδυνεύει» ούτως ή άλλως με έκπτωση από το βουλευτικό του αξίωμα, καθώς η παράλληλη επαγγελματική του δραστηριότητα εκτός από τα ηθικά και νομικά ζητήματα που εγείρει φαίνεται ότι παραβιάζει και τις συνταγματικές υποχρεώσεις που ισχύουν για τους βουλευτές. 

Όπως έχει αποκαλυφθεί οι εταιρείες του βουλευτή έχουν συνάψει συμβάσεις με ΝΠΔΔ, εταιρείες ή οργανισμούς του Δημοσίου όπως με τα ΕΛΤΑ, νοσοκομεία κ.λπ.

Σύμφωνα με το άρθρο 57 του Συντάγματος τα καθήκοντα του βουλευτή είναι «ασυμβίβαστα με τα έργα ή την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών τους επιχείρησης

Φυλακή τουλάχιστον δύο έτη

Παράλληλα, πέραν από τις συνταγματικές πρόνοιες που ενεργοποιούνται για την περίπτωση Πάτση, ο βουλευτής Γρεβενών φαίνεται ότι θα έρθει αντιμέτωπος και με τις βαρύτατες νομικές ευθύνες που προβλέπει η νομοθεσία για την συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρείες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η στεγαστική κρίση και η… σπιταρόνα

Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ μπαίνει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης, με ηγετικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να εκτιμούν πως δεν είναι ο κατάλληλος να ηγηθεί τόσο της αξιω...

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Φόρτωση άρθρων...