Τρίτη
16 Ιουλίου 2024

Δικηγόρος Εύας Καϊλή: «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά - Δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος της»

Παρασκήνιο

Aναβολή ζήτησε και πήρε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή και θα απολογηθεί στις 22 Δεκεμβρίου για την υπόθεση Qatargate

Ωστόσο, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία.
Τους λόγους που η Εύα Καϊλή δεν παρέστη σήμερα στην ακροαματική διαδικασία στο προδικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες εξήγησε στο Star ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Ο λόγος που ζητήσαμε αναβολή ήταν ότι η κ. Καϊλή και οι συνήγοροί της, είχαν επίγνωση απεργιακής κινητοποίησης των σωφρονιστικών υπαλλήλων και δε θα γινόταν η μεταγωγή της. Ξαφνικά, μια - δυο ώρες πριν την έναρξη της διαδικασίας, της είπαν να τη μεταφέρουν στο δικαστήριο. Εμείς δεν το επιτρέψαμε, καθώς δεν υπήρξε νομική προετοιμασία», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος απαντώντας σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα.

Αναφερόμενος στην προφυλάκιση του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι και μια ενδεχόμενη ανάλογη κατάληξη και για την εντολέα του, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ποτέ δεν μπορώ να εγγυηθώ το αποτέλεσμα, πόσο μάλλον σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

«Από εκεί και πέρα, το ότι προφυλακίστηκε προσωρινά ο σύντροφός της, εμένα δεν μου προκαλεί καμία ανησυχία, καθώς έχουμε γνώση της δικογραφίας», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε και στα υπέρογκα ποσά που βρέθηκαν μέσα σε βαλίτσες και κουτιά στο διαμέρισμα της κ. Καϊλή και φέρεται να «αγγίζουν» το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με τις βελγικές αρχές.

Όπως είπε, η κ. Καϊλή δε γνώριζε ότι αυτά τα χρήματα βρισκόταν στο σπίτι της, όμως τόνισε ότι «δεν είναι χρήματα που αποκτήθηκαν με νόμιμες διαδικασίες».

«Στοιχεία σε βάρος της κ. Καϊλή δεν υπάρχουν, πέραν του γεγονότος ότι βρέθηκαν αυτά τα χρήματα στην κοινή συζυγική εστία. Γίνεται κανιβαλισμός από αυτούς που δε γνωρίζουν τη διαδικασία», τόνισε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Υπήρχε πολύμηνη παρακολούθηση από τις αρχές της Ιταλίας και άλλων χωρών. Ο βασικός κατηγορούμενος είναι Ιταλός, παρακολουθούσαν το σπίτι του.

Αναφερόμενος στη βαλίτσα με τα χρήματα που μετέφερε ο πατέρας της, ο κ. Δημητρακόπουλος υπογράμμισε ότι υπήρχαν συγκεκριμένες εξηγήσεις, τις οποίες έδωσε ο κ. Καϊλής και γι΄αυτό αφέθηκε ελεύθερος.

«Σε κάθε περίπτωση αυτά τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι δεν έχουν νόμιμη προέλευση. Πρέπει να δούμε από πού προέρχονται. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει σχέση με αυτά τα χρήματα η κ. Καϊλή, δεν ήξερε ότι είναι στο διαμέρισμα», υπογράμμισε ο δικηγόρος, ξεκαθαρίζοντας ότι θα δοθούν απαντήσεις για όλα στο δικαστήριο.

«Τι μου είπε η Εύα Καϊλή πριν από λίγο»

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης για το Qatar Gate μετέφερε μέσω του Star τη συνομιλία που είχε με την εντολέα του λίγη ώρα πριν. Όπως είπε, η κ. Καϊλή θέλει να ξεκαθαριστεί ότι όσα συνέβησαν στο Κατάρ ήταν όλα σε γνώση των Ευρωπαϊων:

«Αυτό που θέλει να ακούγεται είναι ότι οι δηλώσεις της, οι ομιλίες της και οι συναντήσεις της στο Κατάρ ήταν εγκεκριμένες από το γραφείο της κ. Μέτσολα. Όλα ήταν εις γνώσιν τους».

Ακόμα, θέλησε να απαντήσεις στις φήμες που την ήθελαν να κινείται προς τη Νέα Δημοκρατίας, λέγοντας ότι «ποτέ δεν έκανε συμφωνία να μεταπηδήσει σε αυτό τον χώρο, παρόλο που οι σχέσεις της με τον κ. Ανδρουλάκη ήταν τεταμένες».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λοβέρδος για Novartis: Όταν ένας άνθρωπος παίρνει χρήματα για να πει ορισμένα πράγματα, αυτό δεν επιτρέπεται από την ελληνική δικαιοσύνη

«Το ελληνικό δίκαιο απαγορεύει να έχει ίδιον όφελος ή οικονομικό συμφέρον ανεξαρτήτως πού παράγεται αυτό», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος για τους προστατευόμενους μάρτυρες της σκευωρία...

Φόρτωση άρθρων...