Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Qatargate: Ποια κριτήρια θα κρίνουν την απόφαση για την προφυλάκισή της (Video)

Παραμένει στις φυλακές του Χάρεν στο Βέλγιο η Εύα Καϊλή μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. Εκείνη την ημερομηνία θα ανακοινωθεί η απόφαση για το εάν θα προφυλακιστεί ή όχι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής για το σκάνδαλο Qatargate.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, δύο είναι τα κρίσιμα κριτήρια για την αποφυλάκισή της: πρώτον, εάν θα κριθεί ύποπτη φυγής και δεύτερον, σε περίπτωση που αποφυλακιστεί κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει την πορεία της έρευνας καταστρέφοντας ή αλλοιώντας στοιχεία η ίδια ή και σε συνεργασία με τους συγκατηγορούμενούς της.

Την ίδια στιγμή ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ζήτησε την αποφυλάκισή της, δηλώνοντας πως είναι αθώα και δεν γνώριζε για τα χρήματα.

Η απολογία του Τζιόρτζι κράτησε περίπου δέκα ώρες. Αποκάλυψε τα ονόματα εμπλεκομένων στο Qatargate, ομολόγησε ότι ο ίδιος ήταν ο ταμίας της οργάνωσης που διακινούσε τα χρήματα χρησιμοποιώντας ως σωλήνα μεταφοράς τη ΜΚΟ του Παντσέρι, ενώ αποκάλυψε ότι υπήρξαν μεγάλες δωρεές  προς τη συγκεκριμένη ΜΚΟ που έγιναν χάρη στο κύρος που της έδιναν τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου: κάτοχοι βραβείων Νόμπελ, πρώην επίτροποι και πρώην Πρωθυπουργοί.

«Μετά τη προσαγωγή του Παντζέρι πανικοβλήθηκα. Επικοινώνησα με τον πατέρα μου που βρισκόταν στις Βρυξέλλες με τη σύζυγό του και του ζήτησα να μεταφέρει τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι μου σε ασφαλές σημείο και να τα παραδώσει στον πραγματικό δικαιούχο τους. Εκείνος ήρθε, πήρε τη βαλίτσα με τα λεφτά και επέστρεψε στο ξενοδοχείο που έμενε. Προφανώς, όμως, τον παρακολουθούσαν ήδη αστυνομικοί. Έκαναν έφοδο στο δωμάτιό του και κατέσχεσαν τα χρήματα», ανέφερε η Εύα Καϊλή στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή της.

Μπορεί η Ελλάδα να ζητήσει την έκδοση της Εύας Καϊλή;

Όπως τόνισε στο MEGA ο ποινικολόγος Βασίλης Χειρδάρης, στο Βέλγιο δεν υπάρχει ανώτατο όριο προφυλάκισης, ενώ εκτιμάται πως εάν προφυλακιστεί η Εύα Καϊλή η κράτησή της μπορεί να είναι ολιγόμηνη, εκτός εάν υπάρχει ζήτημα παρεμπόδισης στοιχείων.

Ακόμα, η ελληνική Δικαιοσύνη έχει το δικαίωμα να ασκήσει ποινική δίωξη και να ζητήσει την έκδοση της Εύας Καϊλή στη χώρα μας, ωστόσο ο ίδιος εκτιμά πως το Βέλγιο δεν θα προχωρήσει στην έκδοσή της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ώρα «σφαγής» στην Κεντροαριστερά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταφέρει να ανεβάσει τη χώρα πολύ ψηλά και η εγχώρια αντιπολίτευση, θυμίζει τη γνωστή παροιμία "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Με βάσ...

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι 12 υπουργοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη περιφερειών για τη Νέα Δημοκρατία

Σε σύσκεψη με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης προήδρευσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των δράσεων της Νέας Δημοκρατίας σε ...

Ο βουλευτής της «Νίκης» με τους καλικάντζαρους ξαναχτυπά: Οι πιστοί φιμώνονται και μοιράζουν σφαλιάρες ακόμα και μέσα στην Εκκλησία

Σε διαφορετική γραμμή από την επίσημη θέση της «Νίκης» που εξέφρασε τον αποτροπιασμό και καταδίκασε την επίθεση στη βουλευτή της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη από στέλεχος της στην Καβάλα κ...

Φόρτωση άρθρων...