Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Καρκίνος Προστάτη: Ποια διατροφή μειώνει πάνω από 50% τον κίνδυνο εξέλιξης και υποτροπής

Οι άνδρες με καρκίνο του προστάτη αν επιλέξουν χορτοφαγικές δίαιτες θα βγουν κερδισμένοι, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Το ενδεχόμενο υιοθέτησης μιας διατροφής με βάση τα φυτικά τρόφιμα θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους οι άνδρες με καρκίνο του προστάτη, προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο υποτροπών. 

Τα προκαταρκτικά ευρήματα της ομάδας από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια παρουσιάστηκαν στο Συμπόσιο για τον Καρκίνο του Ουροποιητικού Συστήματος της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) 2023.

Αναλύοντας στοιχεία περισσότερων από 2.000 ανδρών με καρκίνο του προστάτη, διαπιστώθηκε πως όσοι ακολουθούσαν ένα διατροφικό πλάνο με αφθονία σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης είχαν 52% και 53% μικρότερο κίνδυνο για υποτροπή και εξέλιξη της νόσου αντίστοιχα, συγκριτικά με όσους δεν κατανάλωναν επαρκείς ποσότητες φυτικών τροφίμων, ανεξαρτήτως ηλικίας, ρυθμού βαδίσματος ή σοβαρότητας του καρκίνου.

«Το προχωρημένο στάδιο του προστατικού καρκίνου είναι από τις βασικές ανησυχίες των ασθενών, των συγγενών, των φροντιστών τους και των γιατρών τους. Τα ευρήματα παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για την κλινική φροντίδα σχετικά με διατροφικές συστάσεις για την καλύτερη διαχείριση της νόσου και τη μείωση της νοσηρότητας του συχνότερου καρκίνου στους άνδρες» δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Vivian Liu, συντονίστρια κλινικής έρευνας στο Κέντρο Ολοκληρωμένης Υγείας Osher του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο.

Παράλληλα, υπογράμμισε τα παράπλευρα οφέλη για την υγεία από αυτές τις παρεμβάσεις όπως η πρόληψη άλλων χρόνιων ασθενειών (διαβήτης, καρδιαγγειακές παθήσεις κ.α.) και η αποτροπή του πρόωρου θανάτου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξουδετερώθηκε δίκτυο ρωσικής προπαγάνδας που πλήρωνε Ευρωπαίους πολιτικούς

Στον πόλεμο πληροφοριών και προπαγάνδας που φέρεται να διεξάγει η Ρωσία στην Ευρώπη για τον οποίο έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ηγέτες, αναφέρεται δη...

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Δύο ύποπτοι κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους (Videos)

Έφεση κατά της προφυλάκισής τους κατέθεσαν δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στον πολυχώρο «Crocus City Hall» στη Μόσχα. Ο Αμιρτσόμ Ισλάμοφ και ο πατέρας του Ισροήλ Ισλάμ...

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Φόρτωση άρθρων...