Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Παραιτείται η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον

Πλανήτης

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον τελεί υπό παραίτηση από τα καθήκοντα της μετά από περισσότερα από οκτώ χρόνια.

Η αρχηγός του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας αναμένεται να κάνει την ανακοίνωση σε συνέντευξη Τύπου στο Εδιμβούργο, ενώ δεν είναι σαφές το πότε ακριβώς θα αποχωρήσει.

Η Στέρτζον είναι πρωθυπουργός από τον Νοέμβριο του 2014, όταν ανέλαβε την εξουσία από τον Άλεξ Σάλμοντ μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, και είναι η μακροβιότερη πρωθυπουργός της χώρας.

Πρόσφατα ενεπλάκη σε διένεξη όσον αφορά τις πολιτικές για τους διεμφυλικούς μετά την υιοθέτηση από τη Σκωτία της Μεταρρύθμισης Αναγνώρισης Γένους, η οποία καθιστά ευκολότερη νομικά την αλλαγή φύλου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Πιέσεις από 88 Δημοκρατικούς βουλευτές να εξετάσει την αναστολή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Δεκάδες βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος του Τζο Μπάιντεν παρότρυναν χθες τον πρόεδρο των ΗΠΑ να εξετάσει το ενδεχόμενο αναστολής της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς το ...

Σοκ στο Ουισκόνσιν: Δασκάλα κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε μαθητή δημοτικού, δύο μήνες πριν το γάμο της

Σοκ προκάλεσε στο Ουισκόνσιν η είδηση της σύλληψης μιας 24χρονης δασκάλας, που κατηγορείται για ανάρμοστες περιπτύξεις με μαθητή Ε΄Δημοτικού, λίγους μήνες πριν το γάμος της. Η φ...

Φόρτωση άρθρων...