Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Σε κλοιό καύσωνα Ευρώπη και ΗΠΑ

Πλανήτης

Στην Ευρώπη και ειδικότερα η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία αντιμετωπίζουν ακραίες θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. 

«Κόκκινος συναγερμός» στην Ιταλία με τον αντικυκλώνα Χάρο να «λιώνει» τα θερμόμετρα. Σε Σικελία και Σαρδηνία οι μετεωρολόγοι αναμένουν να σπάσει το όριο των 48,8 βαθμών Κελσίου. Τα μεγάλα διεθνή δίκτυα ενημέρωσαν τους τηλεθεατές τους ότι η Ακρόπολη έκλεισε χθες τις πύλες της τις μεσημεριανές ώρες εξαιτίας της αφόρητης ζέστης.

Στον ισχυρό καύσωνα που επηρεάζει και την Ελλάδα έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα ενημέρωσαν τους τηλεθεατές τους ότι το Σάββατο έκλεισαν οι πύλες της Ακρόπολης για τους επισκέπτες εξαιτίας των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών.

«Κάνει πάρα πολύ ζέστη, έχει πολύ κόσμο, ελπίζω να μην πάθει κανένας κάτι αλλά έχει πολύ ζέστη, ο ήλιος είναι πολύ δυνατός», δήλωσε Νορβηγός τουρίστας.

Λίγο πριν κλείσει η Ακρόπολη, με το θερμόμετρο να έχει αγγίξει τους 43 βαθμούς Κελσίου, BBC και Reuters μετέφεραν δηλώσεις επισκεπτών αλλά και των μελών του Ερυθρού Σταυρού δίνοντας τα εύσημα στις ελληνικές αρχές για τη διαχείριση της δύσκολης κατάστασης.

«Είμαι πολύ υπομονετική και όλα πάνε καλά. Πραγματικά προσπαθούν να διαχειριστούν τον κόσμο και είμαι ευχαριστημένη», ανέφερε τουρίστρια από τις ΗΠΑ.

«Λοιπόν, χθες, είχαμε 40 υποθέσεις ανθρώπων που ένιωσαν ζάλη και δυσφορία. Κάποιοι είχαν μικροτραυματισμούς και έπρεπε να τους φροντίσουμε», δήλωσε στα διεθνή ΜΜΕ η εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αναστασία Μόρου.

Το θερμόμετρο ωστόσο έχει ανέβει επικίνδυνα κυρίως στην Ιταλία. Οι καυτές μάζες αέρα έχουν σκεπάσει ταυτόχρονα όλη τη νότια Ευρώπη

Ιταλία

Μετά τον «Κέρβερο» αναμένουν αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ιταλία και τον Χάρο, όπως βάφτισαν το θερμό ρεύμα του αντικυκλώνα.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν σήμερα να σπάσει το ρεκόρ των 48,8 βαθμών στη Σικελία το 2021.
Στο κόκκινο βρίσκονται 16 περιοχές μεταξύ των οποίων Ρώμη, Φλωρεντία και Μπολόνια.

Ισπανία

Η Ισπανία καταγράφει εδώ και ημέρες θερμοκρασίες έως και 45 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μεγάλο μέρος της χώρας δεν έπεσαν κάτω από τους 25 βαθμούς.

ΗΠΑ

Κύμα καύσωνα σαρώνει και τις ΗΠΑ από το Τέξας μέχρι την Καλιφόρνια. Στο Τέξας, το Ελ Πάσο για 27η συνεχόμενη ημέρα, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Καλιφόρνια, στη διαβόητη «Κοιλάδα του Θανάτου», ένα από τα πιο καυτά μέρη του κόσμου, ο υδράργυρος μπορεί να εκτιναχθεί μέχρι και τους 54 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Την παγκόσμια απόσυρση του εμβολίου για τον κορωνοϊό ξεκίνησε η AstraZeneca αποδίδοντας την εν λόγω απόφασή της στη μείωση της ζήτησης του εμβολίου λόγω «πλεονάσματος διαθέσιμων επ...

Ζαχάροβα: Αν η Γαλλία στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, θα θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα τη Γαλλία ότι, εάν ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, τότε αυτά θα θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι από το ρωσικό στρατό. Ο Μακρό...

Γάζα: Το Ισραήλ άνοιξε το πέρασμα του Κερέμ Σαλόμ - Κρίσιμη συνάντηση Μπερνς με Νετανιάχου

Το Ισραήλ άνοιξε εκ νέου το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ με τη Λωρίδα της Γάζας για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας,το οποίο είχε κλείσει την Κυριακή (5/5) μετά από μια φονική επίθεση με ...

Φόρτωση άρθρων...