Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Τσεχία: Παραμυθένιο σκηνικό στην χριστουγεννιάτικη πλατεία της Πράγας

Πλανήτης

Οι προετοιμασίες για την εορταστική περίοδο συνεχίζονται σε πολλές πόλεις της Ευρώπης. Μαγευτικό είναι το σκηνικό στην Πράγα, ενώ οι δρόμοι του Λίβερπουλ πλημμύρισαν Αϊ- Βασίληδες.

Η πλατεία της Παλιάς Πόλης της Πράγας λούζεται στο φως των Χριστουγέννων. Τη φωτίζουν τα χιλιάδες λαμπιόνια του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τα πολύχρωμα στολίδια. Το χιονισμένο κάστρο μετατρέπεται σε παραμυθένιο σκηνικό. Η εορταστική περίοδος ξεκίνησε στην Κροατία.

Μικροί και μεγάλοι μπαίνουν στο πνεύμα των ημερών και κάνουν πατινάζ στην πλατεία Τομισλάβατς.

«Ερχόμαστε κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα. Λατρεύουμε την ατμόσφαιρα, έχει πολύ κόσμο αυτή την περίοδο». Η εορταστική αγορά άνοιξε και εκατοντάδες κάτοικοι πήγαν να αγοράσουν παραδοσιακά εδέσματα.

Τα γιορτινά της φόρεσε και η Σλοβενία. Με πολλή λάμψη και χιόνι οι κάτοικοι της Λιουμπλιάνα ετοιμάζονται για την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου.

Σε εορταστικό κλίμα και το Λίβερπουλ, όπου μικροί και μεγάλοι φόρεσαν μπλε και κόκκινες στολές του Άγιου Βασίλη και έτρεξαν πέντε χιλιόμετρα γύρω από το κέντρο της πόλης για καλό σκοπό, να στηρίξουν οικονομικά το νοσοκομείο Παίδων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 2 Μαΐου

Γεγονότα 1335 - Ο δούκας Όθων της Αυστρίας γίνεται δούκας της Καρινθίας. 1536 - Η βασίλισσα της Αγγλίας, Άννα Μπολέυν, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται κατηγορούμενη για μοιχεία...

Ντόναλντ Τραμπ: Παρενέβη «στον αέρα» του FOX και εκθείασε την αστυνομία για την εκκένωση στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD) εκθείασε ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, για την απομάκρυνση φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών από κτίριο του Πανεπιστημ...

Φόρτωση άρθρων...