Κυριακή
05 Φεβρουαρίου 2023

Twitter: Έκλεισαν τα γραφεία του ενόψει μαζικών απολύσεων – Απολύονται 3.750 υπάλληλοι

Πλανήτης

Τα γραφεία του Twitter έκλεισαν σήμερα ενόψει των μαζικών απολύσεων που σχεδιάζει η νέα ιδιοκτησία. Το κλείσιμο των γραφείων έγινε μία εβδομάδα έπειτα από την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ την προηγούμενη εβδομάδα.

«Για να εγγυηθούμε την ασφάλεια κάθε εργαζομένου καθώς και εκείνη των συστημάτων και των δεδομένων του Twitter, τα γραφεία μας θα κλείσουν προσωρινά και θα ανασταλεί κάθε πρόσβαση μέσω καρτών» ανέφερε η καλιφορνέζικη εταιρεία σε ένα εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στο κείμενο αναφέρεται ότι οι υπάλληλοι θα ενημερωθούν μέσω e-mail εάν καταργείται ή όχι η θέση τους. Το e-mail θα έχει τίτλο «Ο ρόλος σας στο Twitter». Δεν διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός των απολύσεων.

Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να απολύσει περίπου το 50% των 7.500 υπαλλήλων της εταιρείας, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Washington Post. Από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία, διέλυσε το διοικητικό συμβούλιο και απέλυσε τον γενικό διευθυντή και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη.

Για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας υπερχρέωσε την εταιρεία, η οικονομική υγεία της οποίας ήταν ήδη εύθραυστη, καθώς κατέγραφε σημαντικό έλλειμμα στα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους. Ακόμα, σύναψε δανειακές συμβάσεις ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες θα πρέπει να αποπληρωθούν από το Twitter και όχι από τον ίδιο.

Μία από τις βασικές ιδέες που προωθεί για να αυξηθούν τα έσοδα είναι η συνδρομή ύψους 8 δολαρίων τον μήνα για τους χρήστες που θέλουν να επαληθεύσουν τον λογαριασμό τους, να μην βλέπουν πολλές διαφημίσεις και να αποκτήσουν διάφορα άλλα πλεονεκτήματα. 

Το σχέδιο αυτό προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις, ιδίως μεταξύ των χρηστών που διέθεταν ήδη «πιστοποιημένο» λογαριασμό.

Ακόμα, ο Μασκ βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δυσπιστία των διαφημιστών και την ανησυχία τους ότι μπορεί να χαλαρώσει ο έλεγχος του περιεχομένου της πλατφόρμας.

Πολλοί όμιλοι έχουν ήδη αποφασίσει να αναστείλουν τη διαφημιστική δαπάνη τους στο Twitter όπως η αμερικανική εταιρεία του αγροτοδιατροφικού τομέα General Mills και οι αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen και General Motors.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Μπλίνκεν αναβάλλει την επίσκεψη του στο Πεκίνο

Διπλωματική ένταση δημιουργεί η υπόθεση με το κινέζικο μπαλόνι που βρέθηκε να πετά στις ΗΠΑ. Παρά τις προσπάθειες υποβάθμισης του περιστατικού από το Πεκίνο, o υπουργός Εξωτερικών ...

Θρίλερ με το μπαλόνι «κατάσκοπος» στις ΗΠΑ – Το μυστηριώδες βίντεο με έκρηξη στον ουρανό

Οι εικόνες που κατέγραψαν κάτοικοι στη Μοντάνα, στο σημείο όπου εντοπίστηκε το κινεζικό μπαλόνι «κατάσκοπος», έρχονται να προσθέσουν ένα νέο επεισόδιο στο θρίλερ των τελευταίων ημε...

Σαν σήμερα - 5 Φεβρουαρίου

Γεγονότα 1597: Γιαπωνέζοι χριστιανοί δολοφονούνται με διαταγή της Ιαπωνικής κυβέρνησης ως απειλή για την κοινωνία. 1669: Παρουσιάζεται από τον Μολιέρο η θεατρική κωμωδία Ταρ...

Φόρτωση άρθρων...