Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ανδρουλάκης: «Κάναμε το χρέος μας για τα Τέμπη, καταθέσαμε αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου» (Videos&Photos)

Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για τα ηχητικά της συνομιλίας των μηχανοδηγών την ημέρα της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την έξοδό του από τον Άρειο Πάγο σε δηλώσεις του έκανε λόγο για χάλκευση του ηχητικού υλικού με τις συνομιλίες των μηχανοδηγών του ΟΣΕ την ημέρα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη και την προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης, προκειμένου να δημιουργήσουν την αίσθηση του ανθρώπινου λάθους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη και κατέθεσε αναφορά (όχι μηνυτήρια) 2,5 σελίδων για την υπόθεση των Τεμπών που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 57 επιβαινόντων και συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει, για τη χάλκευση και διαρροή των ηχητικών με τους καταγεγραμμένους διαλόγους των μηχανοδηγών του ΟΣΕ την ημέρα της τραγωδίας.

Ανδρουλάκης Άρειος

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνοδευόταν από τη βουλευτή Μιλένα Αποστολάκη, τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Χρήστο Κακλαμάνη και τον εκπρόσωπο Τύπου Θανάση Γλαβίνα.
Το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών την ώρα που οι διασώστες έψαχναν νεκρούς και αγνοούμενους και η κοινωνία θρηνούσε, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να πάρουν τις συνομιλίες, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα με στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης

Εμείς κάναμε το χρέος μας απενάντι στον λαό, καταθέσαμε πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή και σήμερα αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για διερεύνηση της υπόθεσης.

Τώρα έχει χρέος η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Όμως μας ρωτούν γιατί καταθέσαμε τώρα την πρόταση δυσπιστίας. Γιατί τώρα το ποτήρι ξεχείλισε δεν είναι ούτε μισογεμάτο ούτε μισοάδειο. Τη μια διορίσαν τον σταθμάρχη, την άλλη η ευρωπαία εισαγγελέας τους κατηγορεί για διαφθορά όσον αφορά τη σύμβαση 717.

Ενώ τα είχαν κάνει όλα αυτά, εκείνο το βράδυ είχαν προτεραιότητα να χαλκεύσουν τους διαλόγους για να δημιουργήσουν την αίσθηση του ανθρωπίνου λάθος. Όλα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργεί συστηματικά με το τρίπτυχο διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία.
Πρέπει αυτός ο φαύλος κύκλος να σπάσει γιατί ο ελληνικός λαός αξίζει πολύ περισσότερα από αυτά που του προσφέρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για την πρόταση Κασσελάκη για προανακριτική απάντησε: Εμείς καταθέσαμε προανακριτική στην ώρα της καί όπως έπρεπε για το πόρισμα της ευρωπαικής εισαγγελίας που περιγράφει τις παραβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Η ΝΔ επέλεξε μια εξεταστική από το 1997 για να διαχύσει τις ευθύνες και να μην υπάρξει αποτέλεσμα.

Ανδρουλάκης: «Γιατί πάω στον Άρειο Πάγο»

Έρευνα για διαρροή στα ΜΜΕ

Υπενθυμίζεται, ότι εδώ και ένα έτος διεξάγεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή των ηχητικών του ΟΣΕ με τους καταγεγραμμένους διαλόγους των μηχανοδηγών τη βραδιά της σύγκρουσης των δύο τρένων. Η έρευνα είχε διαταχθεί αμέσως μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Όμως, η έρευνα αυτή αφορά την τυχόν διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου (άρθρου 252 Ποινικού Κώδικα). Ειδικότερα, ερευνάται ποιος-ποιοι υπηρεσιακός-υπηρεσιακοί ή άλλος τρίτος κρατικός παράγοντας διέρρευσε τις επίμαχες συνομιλίες στα ΜΜΕ και αναμένεται σύντομα να καταλήξει σε πόρισμα.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο Νίκος Ανδρουλάκης μεταξύ άλλων τόνισε:
 
Το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών, την ώρα που οι διασώστες έψαχναν νεκρούς και αγνοούμενους, την ώρα που η ελληνική κοινωνία θρηνούσε για αυτό που είχε συμβεί, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να πάρουν τις επίμαχες συνομιλίες, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα με στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.
 
Εμείς κάναμε το χρέος μας απέναντι στον ελληνικό λαό. Καταθέσαμε για αυτήν τη νέα αποκάλυψη πρόταση δυσπιστίας στην Βουλή των Ελλήνων. Και, σήμερα, καταθέσαμε αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να υπάρξει διερεύνηση της υπόθεσης. Τώρα έχει χρέος η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.
 
Μας ρωτούν: “γιατί καταθέσατε τώρα την πρόταση δυσπιστίας;”.
Γιατί το ποτήρι ξεχείλισε. Δεν είναι πια ούτε μισοάδειο ούτε μισογεμάτο.
 
Τη μια, διόρισαν παράνομα τον επίμαχο σταθμάρχη.
Την άλλη, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία τους κατηγορεί για διαφθορά, όσον αφορά στη σύμβαση 717 για την τηλεδιοίκηση, που αν υπήρχε στην ώρα της τα δύο τρένα δεν θα είχαν συγκρουστεί ποτέ.

Και μάθαμε από δημοσιεύματα πριν από μερικές ημέρες ότι ενώ έχουν κάνει όλα αυτά, εκείνο το βράδυ είχαν προτεραιότητα να χαλκεύσουν τους διαλόγους για να δημιουργήσουν την αίσθηση του ανθρώπινου λάθους και μόνο.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη λειτουργεί συστηματικά με το τρίπτυχο: Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία.

Πρέπει, λοιπόν, αυτός ο φαύλος κύκλος να σπάσει, γιατί ο ελληνικός λαός αξίζει πολύ περισσότερα από αυτά που του προσφέρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».
 
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την προαναγγελία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για κατάθεση αιτήματος προανακριτικής επιτροπής, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε:

«Εμείς καταθέσαμε προανακριτική στην ώρα της και όπως έπρεπε για το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας , που περιγράφει με απόλυτο τρόπο όλες τις παραβάσεις και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε μια εξεταστική από το 1997 για να διαχύσει τις ευθύνες και να μην φτάσουμε σε κανένα αποτέλεσμα, όπως τελικά πέτυχε και φάνηκε στη συνεδρίαση που έγινε πριν από δέκα ημέρες».
 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: O κ. Kασσελάκης ψεύδεται συνειδητά και κατ’ επανάληψη για τον Πονικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Για «συνειδητά» και «κατ' επανάληψη» ψεύδη του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιιπολίτευσης ο κυβ...

Στην Τήνο για το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Τήνο θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του, σε μία μικρή ανάπαυλα πριν από την προεκλογική περίοδο εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίο...

Φόρτωση άρθρων...