Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Μαρινάκης για Τέμπη: Πολιτικές «βδέλλες» εκμεταλλεύονται συγγενείς θυμάτων για πολιτικά οφέλη

Σκληρή κριτική στην αντιπολίτευση άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με την αντιπαράθεση για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αναφέροντας πως είναι «αξιοθρήνητο να προσπαθείς να αποκομίσεις κομματικά οφέλη από μια τέτοια υπόθεση».

Ειδικότερα, ο Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, μεταξύ άλλων, είπε: «Είναι άλλο πράγμα να σταθείς δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων και να βοηθήσεις να αποδοθεί δικαιοσύνη και είναι άλλο πράγμα να είσαι παντού δίπλα τους σαν βδέλλα και να προσπαθείς να αποκομίσεις μικροπολιτικά οφέλη. Είναι αξιοθρήνητος όποιος πολιτικός προσπαθεί να αποκομίσει οφέλη από μια τέτοια υπόθεση».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για το αίτημα συγγενών των θυμάτων να μην ισχύσει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών ως προς τις προθεσμίες παραγραφής τυχόν αδικημάτων, ώστε να οδηγηθούν –εφόσον προκύψουν εις βάρος υπουργών κατηγορίες, ενώπιον του φυσικού δικαστή. Όπως είπε, «η πρώτη αλλαγή στον νόμο έγινε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη στην προηγούμενη Βουλή και οι υπουργοί εξομοιώθηκαν με τους πολίτες σε όλα και αν αποφασιστεί σχετικά, όποιος υπουργός από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και μετά, άρα όχι ο κ. Σπίρτζης, έχει σημασία αυτό, θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη».

Ο κ. Μαρινάκης συνέχισε κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «Πολάκης, Καμμένος, Γεροβασίλη και συνολικά 11 περιπτώσεις κρύφτηκαν πίσω από το Άρθρο 86 του Συντάγματος και δεν δικάστηκαν. Εμείς δεν εργαλειοποιούμε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών κατά το δοκούν. Όταν τον έχεις εργαλειοποιήσει 11 φορές, είναι γελοίο να κουνάς το δάχτυλο…».

Παύλος Μαρινάκης για Τέμπη: «Η Δικαιοσύνη ερευνά, και ερευνά τους πάντες, μηδενός εξαιρουμένου»

Στις αναφορές για συγκάλυψη από την κυβέρνηση στοιχείων και ευθυνών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε: «Ποια συγκάλυψη; Η Δικαιοσύνη ερευνά, και ερευνά τους πάντες, μηδενός εξαιρουμένου. Σε όλες τις υποθέσεις, τα κατηγορητήρια και τα αιτήματα προς τη Βουλή τα κάνει η Δικαιοσύνη. Τα κόμματα ούτε στα πορίσματα (όσα κατέθεσαν) ούτε στις ανακοινώσεις τους δεν έχουν διατυπώσει μια σειρά από κατηγορίες, ώστε να έρθει η κυβέρνηση να απαντήσει και να τις απορρίψει και τότε να πούμε για συγκάλυψη. Υπάρχουν και πονεμένοι άνθρωποι που ακούνε τη λέξη ''συγκάλυψη'' και δυστυχώς οργίζονται».

Και συνέχισε λέγοντας: «Τι λένε; Ότι ένας υπουργός που επέσπευσε μια σύμβαση που ήταν έτοιμη κατά 20% πρέπει να πάει κατηγορούμενος; Π.χ., όσοι δεν τέλειωσαν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου και έκαναν κατατμήσεις πρέπει να πάνε κατηγορούμενοι από συγγενείς θυμάτων τροχαίων ή ο υπουργός που δεν είχε τελειοποιήσει το 112 όταν έγινε η φωτιά στο Μάτι πρέπει να πάει κατηγορούμενος γι' αυτό; Δεν υπάρχει καμία διαδικασία που η κυβέρνηση συγκάλυψε κάτι».

Όσο για το πολύκροτο μπάζωμα στον τόπο της τραγωδίας, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι πρόκειται για χυδαία fake news, καθώς ήταν διαδικασία απαραίτητη για τις εργασίες της Πυροσβεστικής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χρυσοχοΐδης: Τα μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία εφαρμόζονται, εντείνονται και εξελίσσονται

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε για τη βία κατά των γυναικών σε ανοιχτή εκδήλωση για την έμφυλη ισότητα, που διοργάνωσαν το “Free Thinking Zone” και το...

Στην Τήνο για το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Τήνο θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του, σε μία μικρή ανάπαυλα πριν από την προεκλογική περίοδο εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίο...

Φόρτωση άρθρων...