Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Στον Έβρο ο Μητσοτάκης μετά την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να μπλοκάρει την επέκταση του φράχτη

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τους τόνους για το μεταναστευτικό και τον φράχτη στον Έβρο. Από την πλευρά της, η Κυβέρνηση απαντά ότι η χώρα δεν θα επανέλθει στην κατάσταση χάους όπως ήταν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τον Πρωθυπουργό να στέλνει σήμερα το πρωί από τον Γέρακα ξεκάθαρο μήνυμα: «Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης εισηγήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να σταματήσει η χρηματοδότηση για την κατασκευή φραχτών στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στον Έβρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφτεί τον Έβρο αύριο για την υπογραφή επέκτασης του φράχτη. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού την Παρασκευή στον Έβρο για την υπογραφή επέκτασης του φράχτη έχει ιδιαίτερα ισχυρό συμβολισμό για την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση αυτή την τετραετία στο μεταναστευτικό και την προστασία των συνόρων: Ο Πρωθυπουργός θα αναδείξει ξανά τις εκ διαμέτρου αντίθετες προσεγγίσεις που υπάρχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η τροπολογία Παπαδημούλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την οποία ζητάει να μη χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση την κατασκευή φραχτών στα εξωτερικά της σύνορα αποδεικνύει πως «η Κουμουνδούρου δεν έχει αφήσει πίσω της την αλήστου μνήμης εποχή των ανοιχτών συνόρων στη στεριά, την εποχή τού «δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα" και των μεταναστών που κατά εκατοντάδες χιλιάδες… λιάζονταν στην επικράτειά μας», τονίζουν από την κυβέρνηση.

«Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει»

Η απάντηση όμως ήρθε από τον Πρωθυπουργό κατά την περιοδεία του στον Γέρακα.

«Θέλω να θυμίσω ποιοι είναι αυτοί που τη στήριξαν και ποιοι είναι ακόμα απέναντι σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια να ασφαλίσει η χώρα τα σύνορά της. Μόλις χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία που ζητάει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μη χρηματοδοτήσει την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο. Να το ακούσετε όλοι, δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες. Χρειάζεται απλώς κρίση και σωστή επιλογή για την επόμενη μέρα. Και σε όλους αυτούς, εντός και εκτός Ελλάδος, που μας είπαν "η Ευρώπη δεν χρηματοδοτεί τέτοια έργα", τους απαντώ λέγοντάς τους δύο πράγματα: Πρώτον, ως αποτέλεσμα και της ελληνικής παρέμβασης, η Ευρώπη αλλάζει τη στάση της και αναγνωρίζει πια τη σημασία που αποδίδεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην ανάγκη προστασίας των εξωτερικών συνόρων. Όμως, και σε όλους όσοι αγωνίζονται σήμερα, φορώντας το κομματικό τους καπέλο και τις κομματικές τους παρωπίδες, να υπονομεύσουν το έργο αυτής της κυβέρνησης, τους απαντώ ξεκάθαρα: Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει», είπε ο πρωθυπουργός.

Απάντηση στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν με δημόσιες τοποθετήσεις τους τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Οι δύο υπουργοί επανέλαβαν την απόφαση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τον φράχτη στον Έβρο.

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επανέλθει η κατάσταση χάους στο μεταναστευτικό

Ο Γιάννης Οικονόμου εξαπέλυσε νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Το 2015 το 75% των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη περνούσε μέσα από την Ελλάδα, ενώ το 2022 μόλις το 5% διέρχεται μέσα από τη χώρα μας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στον Δημήτρη Παπαδημούλη και στην τροπολογία που κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον φράχτη στον Έβρο, ο Γιάννης Οικονόμου για υπογράμμισε πως πρόκειται για «συνέχεια της διατύπωσης του κ. Τζανακόπουλου ότι ο φράκτης στον Έβρο είναι παράνομος. Η πρόθεση της αντιπολίτευσης είναι σαφέστατη, να επανέλθει η χώρα σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό και το προσφυγικό στην κατάσταση χάους που ζούσαμε επί των ημερών τους».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΝΔ: Δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών - Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση

Για «ντιλάρισμα» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκειμένου να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κάνει λόγο σε δήλωσή του το πρωί της Πέμπτης ο εκπρόσωπος τύπου της Νέ...

Κασσελάκης: Ο Πρωθυπουργός να δεσμευθεί σήμερα ότι η Ν.Δ. θα υπερψηφίσει τη σύσταση Προανακριτικής

Να απαντήσει σε τρία ερωτήματα, μεταξύ των οποίων και αν θα υπερψηφίσει τη σύσταση προανακριτικής, καλεί τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελά...

Φόρτωση άρθρων...