Σαββάτο
02 Μαρτίου 2024

Βουλή: Πώς τοποθετήθηκαν τα κόμματα

Πολιτική

Αλλαγές στη χωροταξία εγκαινιάζει η σύνθεση της νέας Βουλής όπως προέκυψε και έπειτα από την σημερινή ορκωμοσία των βουλευτών. Οι θέσεις στις οποίες θα κάθονται οι κοινοβουλευτικές ομάδες αποτελεί διαβούλευσης του προεδρείου και των κομμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες ο Βασίλης Στίγκας των Σπαρτιατών ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, να τοποθετηθούν οι βουλευτές του στις μπροστινές σειρές των εδράνων υποστηρίζοντας ότι η Ολομέλεια έχει πέντε πτέρυγες και οι «Σπαρτιάτες» είναι το πέμπτο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα.

Ωστόσο, το αίτημα απορρίφθηκε όπως απορρίφθηκε και η σκέψη να τοποθετηθούν στα ορεινά άκρα δεξιά έδρανα, σημείο που πριν από κάποια χρόνια είχε τοποθετηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Τελικά, κρίθηκε ως βέλτιστη λύση να πάρει η Νέα Δημοκρατία το σύνολο των εδράνων που απλώνονται στις δύο δεξιότερες πτέρυγες. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερά στα μπροστινά κεντρικά έδρανα. 

Σταθερή θέση διατηρεί και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στα κεντροαριστερά έδρανα, ενώ ακριβώς δίπλα τους παραμένει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Στις τέσσερις ορεινές πτέρυγες που απλώνονται από τα κεντρικά έδρανα και προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν τα υπόλοιπα κόμματα. 

Συγκεκριμένα πίσω από το ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ελληνικής Λύσης. 

Ακριβώς δίπλα τους και πίσω από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν οι βουλευτές της «Νίκης». Αριστερότερα αλλά στο ίδιο ύψος τοποθετήθηκαν οι «Σπαρτιάτες» ενώ τέρμα αριστερά πίσω από το ΚΚΕ κάθισαν οι βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Υπουργικό Συμβούλιο: Όλα όσα συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση – Οι εισηγήσεις των υπουργών

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεδρίασε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο. Έπειτα από την εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού τον λόγο πήραν οι υπουργοί οι...

Κωνσταντινόπουλος: Υπό προϋποθέσεις, θα ψήφιζα το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ...

Φόρτωση άρθρων...