Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Η Γη έχει μίνι φεγγάρια που μπορούν να γίνουν καταπέλτες επανδρωμένων διαστημοπλοίων

Viral

Οι αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει πως η Γη έχει μίνι φεγγάρια. 
Το 2006 οι αστρονόμοι εντόπισαν ένα μικρό διαστημικό βράχο διαμέτρου λίγων μέτρων, ένα πολύ μικρό αστεροειδή που η τροχιακή του κίνηση έμοιαζε ιδιαίτερα περίεργη. 

Οι αστρονόμοι διαπίστωσαν πώς όταν ο αστεροειδής αυτός που έλαβε την κωδική ονομασία 2006 RH120 έρχεται στη διαστημική μας γειτονιά είτε οι βαρυτικές δυνάμεις του πλανήτη μας είτε οι βαρυτικές αλληλεπιδράσεις της Γης με τον Ήλιο τον υποχρεώνει να μπουν σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας για κάποιο χρονικό διάστημα. 

Τα επόμενα χρόνια εντοπίστηκαν και άλλοι τέτοιου είδους αστεροειδείς με διάμετρο όχι μεγαλύτερη των 20 μέτρων. Οι επιστήμονες ονόμασαν αυτά τα αντικείμενα «ημι-φεγγάρια» και «μίνι-φεγγάρια».

Ο Ρίτσαρντ Μπίνζελ καθηγητής πλανητικών επιστημών στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, το περίφημο MIT, ρίχνει στο τραπέζι με φουτουριστική αλλά σίγουρα ενδιαφέρουσα θεωρία. Όπως λέει «έχουμε πολύ δρόμο ακόμη για να γίνουμε ένα διαπλανητικό είδος και τα μίνι-φεγγάρια μπορούν να βοηθήσουν να το πετύχουμε».

Σύμφωνα με τον Μπίνζελ αυτά τα μίνι φεγγάρια μπορούν να μετατραπούν σε βάσεις στις οποίες θα υπάρχουν εγκαταστάσεις που θα επιτρέπουν στην ανθρωπότητα να μετακινείται γρήγορα και αποτελεσματικά στο ηλιακό μας σύστημα και το Διάστημα γενικότερα.

Στα μίνι φεγγάρια θα υπάρχουν όλες οι απαραίτητες προμήθειες (καύσιμα, νερό τρόφιμα) ώστε ένα επανδρωμένο διαστημόπλοιο να μην χρειάζεται να είναι υπερφορτωμένο για να ταξιδέψει στον προορισμό του και φυσικά όσο περισσότερα μίνι-φεγγάρια μετατραπούν σε βάσεις τόσο πιο βαθιά στο ηλιακό μας σύστημα θα μπορεί να ταξιδέψει μια επανδρωμένη αποστολή.

Σύμφωνα με τον Μπίνζελ ένα βασικό πρόβλημα στα επανδρωμένα διαπλανητικά ταξίδια είναι η ταχύτητα και η επιτάχυνση των διαστημοπλοίων που πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη για να καλύπτονται γρήγορα οι τεράστιες αποστάσεις στο Διάστημα. 

Όπως αναφέρει τα μίνι φεγγάρια θα λειτουργούν εκτός των άλλων και ως ένα είδος καταπέλτη αφού οι διαστημικοί βράχοι κινούμενοι με μεγάλη ταχύτητα στο Διάστημα θα προσφέρουν την απαραίτητη ώθηση στα σκάφη που θα εκτοξεύονται από εκεί για να ξεκινούν το ταξίδι τους με μεγάλη επιτάχυνση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανός σέρφερ δάμασε κύμα 28 μέτρων και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες - Εντυπωσιακές εικόνες

To παγκόσμιο ρεκόρ υποστηρίζει ότι έσπασε Γερμανός σέρφερ δαμάζοντας ένα κύμα ύψους 28,5 μέτρων. Ο Sebastian Steudtner έκανε σέρφινγκ τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ναζαρέ στην Πορτο...

Φόρτωση άρθρων...