Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Χτίζει τη βίλα του σε σχήμα… Τιτανικού (Video&Photos)

Viral

Ένα ασυνήθιστο σπίτι κατασκευάζει εδώ και 13 χρόνια ένας αγρότης, καθώς έχει ως πρότυπο τον Τιτανικό που βυθίστηκε έπειτα από σύγκρουση με παγόβουνο. Ο Mintu Roy από την περιοχή Darjeeling της Βεγγάλης στην Ινδία, ονειρευόταν να ζήσει σε ένα σπίτι που να μοιάζει με τον Τιτανικό από τότε που ήταν μικρό παιδί και μεγάλωνε στην Καλκούτα. 

Μια χρονιά, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Durga Puja, εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από μία κατασκευή σε σχήμα Τιτανικού που αποφάσισε να χτίσει μια μέρα το δικό του σπίτι που θα έμοιαζε με το εμβληματικό πλοίο. 

Ο 52χρονος Roy δεν έχει ακόμη εγκαταλείψει το όνειρό του και εργάζεται σκληρά για να ολοκληρώσει το ήδη εντυπωσιακό σπίτι του Τιτανικού στο Darjeeling.

«Το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής μου ηλικίας το πέρασα στην Καλκούτα, γύρω από την περιοχή Bowbazar. Η εποχή της Durga Puja είναι μια από τις πιο όμορφες αναμνήσεις μου. Παρακολουθούσα τον κόσμο να συρρέει ακόμη και μέρες μετά το τέλος της. Ήταν μία κατασκευή που έβαλε τη σπίθα για να φτιάξω ένα αξέχαστο σπίτι για μένα και την οικογένειά μου», δήλωσε ο Mintu Roy στους Ινδούς δημοσιογράφους που επισκέφθηκαν το σπίτι του.

Αφού μετακόμισε σε διάφορα μέρη της Ινδίας σε αναζήτηση εργασίας και μιας καλύτερης ζωής, ο Roy εγκαταστάθηκε στη Δυτική Βεγγάλη και άρχισε να κάνει σχέδια για να ξεκινήσει την κατασκευή του σπιτιού των ονείρων του. Αλλά το να βρει κάποιον που θα τον βοηθούσε να χτίσει ένα σπίτι σε σχήμα Τιτανικού αποδείχθηκε πιο εύκολο να το πει κανείς, παρά να το κάνει. 

Χτίζει τη βίλα του σε σχήμα… Τιτανικού

Οι περισσότεροι οικοδόμοι μηχανικοί δεν πίστευαν στο όραμά του και όσοι πίστευαν ζητούσαν περισσότερα χρήματα από όσα είχε να πληρώσει ο αγρότης. Έτσι αποφάσισε τελικά να το σχεδιάσει και να το χτίσει ο ίδιος.

Αφού πήγε στο Νεπάλ για τρία χρόνια για να σπουδάσει τοιχοποιία, ο Mintu Roy άρχισε να εργάζεται για το μοναδικό τριώροφο σπίτι του. Το δουλεύει εδώ και 13 χρόνια, επειδή δεν είχε τα χρήματα για να το ολοκληρώσει νωρίτερα, αλλά ελπίζει ότι μια μέρα θα ζήσει μέσα σε αυτό με την οικογένειά του.

«Αν και δεν έχουμε κρατήσει αρχείο για το πόσα χρήματα έχουν δαπανηθεί μέχρι στιγμής, υποθέτω ότι δεν πρέπει να είναι λιγότερα από ₹15 lakhs (182.000 δολάρια). Ήμασταν πολύ φτωχοί και μετά τη γέννηση της κόρης μου, αρχίσαμε να νοικιάζουμε γη με μίσθωση από άλλους και αρχίσαμε να καλλιεργούμε λαχανικά», δήλωσε η σύζυγος του Mintu, Iti.

Ο Mintu Roy ελπίζει να τελειώσει το σπίτι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και να ανοίξει ένα μικρό εστιατόριο ή ένα κατάστημα τσαγιού στον τελευταίο όροφο, ως επιπλέον πηγή εισοδήματος. Ακόμη και στην παρούσα ημιτελή του κατάσταση, το σπίτι μήκους 39 ποδιών, πλάτους 13 ποδιών και ύψους 30 ποδιών έχει γίνει σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο στην περιοχή, με δημοσιογράφους να περνούν τακτικά από εκεί για να τραβήξουν φωτογραφίες και να πάρουν συνεντεύξεις από τον Mintu σχετικά με αυτό.

Ο 52χρονος αγρότης θέλει να κάνει τον Τιτανικό τόσο εντυπωσιακό στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, εγκαθιστώντας μια μεγάλη σκάλα καθώς και περίπλοκες ξυλουργικές κατασκευές, ένα κύριο κατάστρωμα και μια ειδική αίθουσα ελέγχου.

«Αυτό είναι το όνειρο του συζύγου μου, άρα είναι και δικό μου και των παιδιών. Όλοι θέλουμε να τον βοηθήσουμε να το πραγματοποιήσει», δήλωσε η σύζυγος του Mintu Roy.

«Μας χαροποιεί όταν άνθρωποι ακόμη και από μακρινά μέρη επισκέπτονται τη γειτονιά μας και φωτογραφίζουν το κτίριο. Δημοσιογράφοι επισκέπτονται τακτικά την οικογένεια και ρωτούν στο τηλέφωνο. Θέλω επίσης να βοηθήσω οικονομικά τον πατέρα μου να πραγματοποιήσει το όνειρό του», πρόσθεσε ο γιος του Mintu, Kiran.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...