Τρίτη
07 Μαΐου 2024

ΑΣΟΕΕ: Συνελήφθη ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα – Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη ο αστυνομικός, ο οποίος πυροβόλησε στον αέρα, όταν νεαροί επιτέθηκαν στο περιπολικό στο οποίο επέβαινε, έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) στην οδό Πατησίων.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έκανε γνωστό ότι σε βάρος του αστυνομικού σχηματίζεται ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών, επισημαίνεται από την Αστυνομία.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, λόγω της έντασης που επικρατούσε ήδη έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Στη συνέχεια, ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος. 

Αναλυτικά, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα, Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, και περί ώρα 12:10 ομάδα περίπου 35 ατόμων εξήλθε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έθεσαν φωτιά σε κάδους, τους οποίους μαζί με άλλα αντικείμενα χρησιμοποιούσαν ως οδόφραγμα.

Περί ώρα 12:30 και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, όχημα της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα.

Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το όχημα, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού ρίχνοντας στον αέρα.

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μηχανική βλάβη στο καταμαράν «power jet» στο λιμάνι του Ηρακλείου – Απαγορεύτηκε ο απόπλους του

Απαγορεύτηκε, λόγω μηχανικής βλάβης, ο απόπλους του επιβατηγού οχηματαγωγού καταμαράν power jet σημαίας Κύπρου από το λιμάνι του Ηρακλείου. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το πλοίο ...

Άγιος Κοσμάς: Συνελήφθη στο σκάφος του 46χρονος - Ήταν οπλισμένος και προσποιούνταν τον λιμενικό

Στη σύλληψη ενός 46χρονου προχώρησε η Ασφάλεια του Λιμεναρχείου Σαρωνικού για παράνομη οπλοκατοχή και αντιποίηση αρχής. Ο 46χρονος εντοπίστηκε στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, έχοντα...

Φόρτωση άρθρων...