Πέμπτη
08 Ιουνίου 2023

Μάνος Δασκαλάκης: «Κίνητρο της Πισπιρίγκου ήταν η διεκδίκηση και μετά η εκδίκηση»

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας. Η 34χρονη κατηγορούμενη παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία σιωπηρή και χωρίς τη φωτογραφία της κόρης της στα χέρια της.

Λίγα λεπτά πριν τις 10 το πρωί, η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, συνοδευόμενη από ισχυρή αστυνομική δύναμη, για τη δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.

Η μητέρα και η αδελφή της, καθώς και ο πατριός της με τον θείο της βρίσκονται στο σημείο, στο πλευρό της.

Την ίδια ώρα, μια άγνωστη γυναίκα που ήταν στην είσοδο των δικαστηρίων φώναξε στον Μάνο Δασκαλάκη: «Μάνο, είμαστε μαζί σου, μην την αφήσεις, μην κάνεις πίσω».

Στο δικαστήριο έγινε καταιγισμός ερωτήσεων στον Μάνο Δασκαλάκη από τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας τον Απρίλιο του 2021 στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην Πάτρα, αλλά και για τους λόγους που -κατά το μάρτυρα- οδήγησαν την εν διαστάσει σύζυγο του στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Πάντως, ο Μάνος Δασκαλάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αλέξη Κούγια, τόνισε ότι το κίνητρο της κατηγορούμενης στην περίπτωση της απόπειρας ήταν η διεκδίκηση ενώ στη συνέχεια, η εκδίκηση.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου άρχισε την εξέταση του μάρτυρα από την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας στις 11 Απριλίου 2021 στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Ο μάρτυρας είπε ότι η κόρη του μέχρι την ανακοπή έμεινε τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο με τη μητέρα της να βρίσκεται δίπλα της το περισσότερο χρόνο και εκείνον να μιλάει μαζί της στο τηλέφωνο. Μάλιστα ο μάρτυρας είπε πως τη δεύτερη ημέρα της νοσηλείας της Τζωρτζίνας, του έστειλε μία φωτογραφία λέγοντας του πως έκανε εμετό, ωστόσο δε φαινόταν κάτι τέτοιο, προσέθεσε.

Κούγιας: Σε ποιο σημείο λέει βούλευμα ότι χορηγήθηκε κεταμίνη στην απόπειρα και με τι τρόπο;

Δασκαλάκης: Δεν το έχω μπροστά μου.

Κούγιας: Σε ποιο σημείο λέει με ποιο τρόπο χορηγήθηκε;

Δασκαλάκης: Είναι εικασία…

Κούγιας: Είναι τιμή σας που το λέτε. Πως υποστηρίζετε την κατηγορία;

Δασκαλάκης: Υπάρχει έγγραφο μέσα στη δικογραφία που εξηγεί τα πάντα για κεταμίνη. Υπάρχουν καταθέσεις ιατροδικαστών. Υπάρχει έγγραφο.

Κούγιας: Ποιο; Να σας το δείξουν οι συνεργάτες του.

Δασκαλάκης: Υπάρχει έγγραφο που λέει εάν περάσει κάποιος χρόνος δεν μπορεί να ανευρεθεί η κεταμίνη. Στην ανακοπή το παιδί επανήλθε. Μετά που απεβίωσε η κόρη μου ανευρέθηκε.

Κούγιας: Έχετε κάποιο στοιχείο ή μόνο βούλευμα;

Μ. Δασκαλάκης: Κυρίως το βούλευμα. Η Τζωρτζίνα παρέμεινε στο νοσοκομείο τέσσερις ημέρες μέχρι να υποστεί την ανακοπή. Ο Μάνος Δασκαλάκης απαντώντας στις ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια είπε ότι η Τζωρτζίνα δεν του απάντησε για το τι είχε και κοίταζε τη μητέρα της!

Κούγιας: Μιλήσατε με το παιδί στο νοσοκομείο;

Δασκαλάκης: Κοίταγε την μητέρα της για να απαντήσει.

Κούγιας: Ρωτήσατε τι έχει;

Δασκαλάκης: Την ρώτησα τι έχει, μου είπε δεν ξέρω και κοίταγε την μητέρα της.

Κούγιας: Πόσο καιρό έμεινε στο Καραμανδάνειο;

Δασκαλάκης : Τέσσερις ημέρες

Κούγιας: Πότε μπήκε;

Δασκαλάκης: 8/4/2021

Κούγιας: Με τους γιατρούς μιλήσατε;

Δασκαλάκης: Ναι είπαν ότι θα κάνουν εισαγωγή προληπτικά επειδή λίγες ημέρες πριν είχε φύγει Ίριδα.

Στο σημείο αυτό ο Αλέξης Κούγιας διερωτήθηκε εάν η μητέρα της, είχε «δασκαλέψει» την Τζωρτζίνα, δε θα έπρεπε να πει στον πατέρα της για τους σπασμούς και τα άλλα συμπτώματα και ο Μάνος Δασκαλάκης να απαντά: «Όταν πας και μιλάς στο παιδί σου με το οποίο είστε αχώριστοι και κοιτάει τη μάνα του για να σου απαντήσει κάτι σημαίνει».

Ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια είπε ότι το κίνητρο της κατηγορούμενης στην περίπτωση της απόπειρας ήταν η διεκδίκηση ενώ στη συνέχεια, η εκδίκηση. Ο μάρτυρας απάντησε και για τον θάνατο της Μαλένας, λέγοντας πως οι γιατροί τους είχαν πει πως θα έπρεπε να μείνει στην Αθήνα με μητέρα της για χημειοθεραπείες και εκείνος να επιστρέψει Πάτρα.

Κώλυμα ενόρκου

Με την έναρξη της συνεδρίασης η πρόεδρος του Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι ένας εκ των ενόρκων της σύνθεση αντικαταστάθηκε με την αναπληρώτρια του, λόγω κωλύματος το οποίο ανέκυψε και αφορά λόγους υγείας και προσωπικούς. Ο Αλέξης Κούγιας επιφυλάχθηκε να ενημερωθεί και να δει εάν προκύπτει θέμα ακυρότητας της συνθέσεως.

Τι είπε ο Κούγιας για τον Δασκαλάκη

Αιχμές κατά του Μάνου Δασκαλάκη άφησε ο Αλέξης Κούγιας τον Μάνο Δασκαλάκη, λίγο πριν τον εξετάσει ως μάρτυρα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

«Αν είναι αλήθεια τα περί απιστίας της Πισπιρίγκου, τότε καταρρέει το κατηγορητήριο που λέει το βούλευμα ότι είναι φουλ ερωτευμένη μαζί του που σκοτώνει τα παιδιά της για να τον κρατήσει, καταρρέει. Δεν σκοτώνεις τα παιδιά σου για έναν κλαρινογαμπρό», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη.

Όπως είπε, ο Μάνος Δασκαλάκης θα πρέπει να απαντήσει στις ερωτήσεις του. «Να περιμένετε τις ερωτήσεις και νομίζω έχει ενδιαφέρον. Πολλές φορές στα δικαστήρια κάποιοι μεταβάλλονται από μάρτυρες σε κατηγορούμενους» είπε με νόημα, προσθέτοντας: «Αυτό είναι δικαίωμα του δικαστηρίου όταν κάποιος καταθέτει πράγματα που δεν είναι αληθινά».

Σύμφωνα με τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι «η κατάρρευση ενός συστήματος που αρχίζει σήμερα, κατάφερε να καταργήσει και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης που έχει ορισμένες σταθερές που εμπιστεύεται επιστήμονες με ειδικές γνώσεις και ανάλογα με το περιεχόμενο των τοποθετήσεων των επιστημόνων διατυπώνονται κατηγορίες».

Επίσης, ο Αλέξης Κούγιας εξαπέλυσε για άλλη μια φορά επίθεση στους ιατροδικαστές Σπανουδάκη, Γαλεντέρη και Λέων σχολιάζοντας ότι «βγαίνουν και κάνουν σχόλια χωρίς να έχουν κάνει την ιατροδικαστική εξέταση».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαφιόζικο χτύπημα με δύο νεκρούς στον Κορυδαλλό - Τους «γάζωσαν» με καλάσνικοφ

Συμβόλαιο θανάτου «δείχνει» η διπλή εκτέλεση που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στον Κορυδαλλό, στην οδό Σοφίας Βέμπο, καθώς οι δράστες χρησιμοποίησαν Καλάσνικοφ, το ένα από τα θύματα...

Δίκη Πισπιρίγκου: Τι κατέθεσε δεύτερος γιατρός από το Ωνάσειο – Νέα επίθεση Κούγια σε Ηλιάδη

Συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, με την κατάθεση δεύτερου γιατρού από το Ωνάσειο. Κατά...

Φόρτωση άρθρων...