Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής – Ξέσπασε η Μάγδα Φύσσα: «Τον σκοτώσατε για τους στίχους του;»

Έντονη ήταν η αντίδραση της μητέρας του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, στις ερωτήσεις συνηγόρων υπεράσπισης κατηγορουμένων στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής αναφορικά με τα τραγούδια, τους στίχους και τη μουσική του θύματος.

Μάγδα Φύσσα: Για να καταλάβουμε για τα τραγούδια του τελικά τον σκοτώσατε; Τον μάρτυρα δικάζετε; Θα κάνετε καμία ερώτηση για την υπόθεση;

Πρόεδρος: Να περάσετε έξω

Φύσσα: Θα περάσω έξω γιατί δεν μπορώ να τον ακούω…

Μαρτυρία φίλου του Παύλου Φύσσα: «Ήταν οργανωμένη επίθεση, με απείλησαν ότι θα είμαι ο επόμενος»

Νωρίτερα, ο φίλος και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του άτυχου μουσικού, Δημήτρης Μελαχροινόπουλος, περιέγραψε
τις τελευταίες στιγμές του Παύλου Φύσσα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας που και αυτός δέχθηκε χτυπήματα από Χρυσαυγίτες στην προσπάθειά του να ξεφύγει, έκανε λόγο για μια «οργανωμένη επίθεση» από το τάγμα εφόδου στο Κερατσίνι, ενώ όπως είπε ο Παύλος Φύσσας ήταν αυτός που υπέδειξε τον Γιώργο Ρουπακιά στις Αρχές.

«O Παύλος είπε το έκανε αυτός. Μαζεύτηκε κόσμος. Ήρθε μια νοσηλεύτρια έπιασε τον σφυγμό του Παύλου και είπε αμέσως ασθενοφόρο. Πήγαμε στο νοσοκομείο εκεί μάθαμε ότι κατέληξε», είπε ο μάρτυρας, ανακαλώντας τις τελευταίες στιγμές του 34χρονου μουσικού.

Στην κατάθεσή του αναφέρθηκε και στις απειλές που δεχόταν ο ίδιος ακόμη και ενάμιση χρόνο μετά τη δολοφονία.

Οι απειλές μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

«Με είχαν πάρει ανώνυμα τηλέφωνα και δεχόμουν απειλές για ένα με ενάμιση χρόνο και μου έλεγαν θα είσαι ο επόμενος. Πιστεύω ότι ήταν οργανωμένη η επίθεση. Είδα πως επιχείρησαν στοχευμένα…  Ακούγαμε τα άτομα που έλεγαν θα σας γ… Εγώ δέχθηκα ένα χτύπημα… Έρχονταν πέντε άτομα χτυπούσαν τον Παύλο, μετά έφευγαν και μετά  ξαναέρχονταν. Μου φάνηκε πολύ περίεργο αυτό. Οι τελευταίοι πέντε έκαναν έναν κλοιό… Λες και έκαναν χώρο στο Ρουπακιά για να τον μαχαιρώσει. Πιστεύω ότι τον περίμεναν τον Ρουπακιά».

Πρόεδρος: Γιατί έγινε η επίθεση;

Μάρτυρας: Η μουσική που κάνουμε είναι αντιφασιστική και αντιρατσιστική. Κάποια άτομα μας γνωρίζουν. Εγώ είδα δύο κινήσεις, το αγκάλιασμα του Ρουπακιά και τις μαχαιριές στον Παύλο. Ήρθε να τον μαχαιρώσει. Μετά ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλοι.

Εισαγγελέας: Τι έκανε ο Φύσσας;

Μάρτυρας: Αμυνόταν.

Πρόεδρος: Γιατί κατευθύνθηκε στον Παύλο και όχι σε εσάς;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω. Ο Ρουπακιάς μόλις τον μαχαίρωσε πήγε να φύγει…

Πρόεδρος: Πώς τον συνέλαβαν;

Μάρτυρας: Πιθανότατα τον είδαν οι αστυνομικοί. Δεν μπορούσε να φύγει γιατί είχε έρθει το περιπολικό. (…) Ήρθε μια αστυνομικός και άκουσα να λέει «παιδιά όχι και μαχαίρια». Το έλεγε γενικώς, δεν κατάλαβα να το έλεγε σε κάποιον συγκεκριμένα. Οι αστυνομικοί είδαν όλο το σκηνικό και δεν έκαναν τίποτα…»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη άνδρας για φωτιά στον Κάλαμο Αττικής

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν σήμερα αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε) της Πυροσβεστικής, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Ο συλλ...

Φόρτωση άρθρων...