Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Συγκλονίζουν οι γονείς του Άλκη Καμπανού: «Όταν έμαθα για την δολοφονία του διπλώθηκα από τον πόνο»

Ελλάδα

Ραγίζουν καρδιές οι γονείς τους Άλκη Καμπανού στην πρώτη συνέντευξη τους έπειτα από την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκαν ομόφωνα δώδεκα άτομα για την δολοφονική επίθεση με θύμα τον 19χρονο.

Συγκλονίζει η δήλωση του πατέρα του στην ΕΡΤ, ο οποίος είπε ότι «όταν έμαθα για την δολοφονία του διπλώθηκα από τον πόνο». 

Από την πλευρά της, η μητέρα του έκανε λόγο για ένα παιδί δοτικό: «Ένα παιδί…δεν υπάρχουν λόγια, δεν υπάρχουν λόγια. Σεβόταν τους πάντες. Ήθελε από πολύ καιρό να πάρει μια γατούλα και τώρα που κατέβηκε Θεσσαλονίκη βρήκε μια φιλοζωική και πήρε μια . Μας την έστειλε φωτογραφίες και ρωτούσε τους φίλους του τι πρέπει να κάνει για να νιώσει η γατούλα άνετα. 

Ο Άλκης ακόμη και τώρα που επαναφέρω τις μνήμες ήταν ένας πραγματικός άγγελος, ένα παιδί γεμάτο χαρά, γεμάτο φως. Ένα παιδί αγνό, άδολο. Πάντοτε χαρούμενος και πάντοτε χαμογελαστός. Ήταν φίλος με όλα τα παιδιά, σε όσα σχολεία κι αν άλλαξε. 

Παντού δημιουργούσε φιλίες, κρατούσε τις φιλίες του, τις παρέες του. Ήμασταν και είμαστε μια πολύ αγαπημένη οικογένεια. Γεμάτος αγάπη απέναντι στους γονείς του, στην αδερφή του, στους φίλους του. Ήξερε να δίνει».

«Όταν πήγα να μαζέψω τα πράγματα, καταλαβαίνετε τώρα… είχε αφήσει τις σημειώσεις του γιατί την επόμενη μέρα έδινε μάθημα. Τα μάζεψα και τα έφερα εδώ πέρα στο γραφείο της Βέροιας. Εδώ είναι μερικές στιγμές του Άλκη όταν ήταν πιο μικρός», είπε η μητέρα του, δείχνοντας παιδικές του φωτογραφίες και μηνύματα του κόσμου στη μνήμη του.

«Τα μηνύματα που δεχθήκαμε από όλο τον κόσμο και είναι τόσα πολλά που καταφέραμε να ξεχωρίσουμε λίγα από αυτά εδώ πέρα. Μακάρι να είχαμε έναν τεράστιο χώρο να τα απλώσω όλα. Καλό είναι να τα βλέπουν. Να τα βλέπει ο κόσμος, να τα βλέπουν τα παιδιά κυρίως, έτσι ώστε να καταλαβαίνουν ότι η βία οδηγεί σε λάθος δρόμους, σε λάθος ατραπούς», ανέφερε ο πατέρας του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Έφεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους Νίκος Μιχαλολιάκος, θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας, ...

Φόρτωση άρθρων...