Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Μυστηριώδες θαλάσσιο πλάσμα εμφανίστηκε σε παραλία (εικόνες)

Ένα μυστηριώδες θαλάσσιο πλάσμα εμφανίστηκε σε παραλία προκαλώντας εντύπωση στους λουόμενους. Ένας άνδρας απολάμβανε τον ήλιο στο Ντάργουιν της Αυστραλίας όταν ξαφνικά είδε ένα θαλάσσιο ζώο κρυμμένο στην άμμο.

Ο λουόμενος δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Reddit καλώντας τους χρήστες να τον βοηθήσουν να ταυτοποιήσει το περίεργο πλάσμα.

Όπως φαίνεται στην εικόνα, το πλάσμα έχει στο κέντρο γυαλιστερό δέρμα που αστράφτει, ενώ γύρω από το σώμα του διακρίνονται κοντά, φωσφορίζοντα πλοκάμια.
Η φωτογραφία κέντρισε την περιέργεια των ανθρώπων. «Δεν είμαι σίγουρος φίλε αλλά σίγουρα μην το αγγίξεις», του έγραψαν πολλοί.

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πλάσμα. Συνήθως ύστερα από μεγάλες παλίρροιες και καταιγίδες αναδύονται ενδιαφέροντα πράγματα», σχολίασε ένας άλλος.

Το πλάσμα τελικά αναγνωρίστηκε ως μπλε μέδουσα ή μπλε κουμπί.  Η Porpita porpita, ή το μπλε κουμπί, είναι ένας θαλάσσιος οργανισμός που αποτελείται από μια αποικία υδροειδών που βρίσκεται στα θερμότερα, τροπικά και υποτροπικά νερά του Ειρηνικού, του Ατλαντικού και του Ινδικού ωκεανού, καθώς και στη Μεσόγειο Θάλασσα και την ανατολική Αραβική Θάλασσα. Οι μπλε μέδουσες είναι πολύ μικρές, αλλά εξίσου επικίνδυνες αν σε δαγκώσουν.

Το τσίμπημα της μπλε μέδουσας δεν είναι θανατηφόρο για τον άνθρωπο και μπορεί να προκαλέσει μόνο δερματίτιδα. Οι μέδουσες είναι εξαιρετικά δηλητηριώδεις για τους σκύλους και ένα τσίμπημα θα μπορούσε να έχει βαριά συμπτώματα.

γαλάζια μέδουσα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε δημοπρασία το χρυσό ρολόι που φορούσε ο πλουσιότερος επιβάτης του Τιτανικού

Ένα χρυσό ρολόι που φορούσε ο Τζον Τζέικομπ Άστορ IV, μέλος της πλούσιας οικογένειας Άστορ και ο πλουσιότερος επιβάτης του Τιτανικού, θα βγει προς πώληση σε δημοπρασία αναμνηστικών...

Φόρτωση άρθρων...