Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Σπανακόπιτα σουφλέ

Για 16 κομμάτια

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 1 φύλλο σφολιάτας

- 1 πακετάκι κρέμα γάλακτος

- 1 κιλό σπανάκι

- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια

- 1 ματσάκι άνηθος (χοντροκομμένο)

- 300 γραμμάρια τυρί φέτα (τριμμένη)

- 250 γραμμάρια τυρί ένταμ ή γκούντα (τριμμένο)

- 7 φέτες μπέικον (ψιλοκομμένες)

- Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ταψάκι που έχουμε λαδώσει καλά και σε όλες τις επιφάνειες του, απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το ψήνουμε έως ότου ροδίσει.

Όταν ετοιμαστεί, το αφήνουμε στην άκρη και αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό το σπανάκι, το βάζουμε σε κατσαρόλα και το αφήνουμε να πιεί όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε στη συνέχεια το μπέικον, ψιλοκομμένο, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Το γυρνάμε για να ψηθεί καλά, ενώ δεν βάζουμε καθόλου λάδι αφού το μπέικον θα βγάλει αρκετά υγρά. Αφού ψήσουμε καλά το σπανάκι, έχοντας απορροφήσει και τα υγρά, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την φέτα, τριμμένη (την έχουμε θρυμματίσει νωρίτερα με πιρούνι) και ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να πάει παντού.

2. Στη σφολιάτα που έχουμε ψήσει στο ταψάκι, απλώνουμε τη γέμιση, την ισιώνουμε με σπάτουλα για να μοιραστεί ισόποσα παντού, πασπαλίζουμε με το ένταμ (ή το γκούντα), ρίχνουμε και τη κρέμα γάλακτος και ψήνουμε το σουφλέ μέχρι να ροδίσει, για περίπου 20 με 30 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Μελιτζανοκεφτέδες

Για 20+ κομμάτια Ετοιμασία: 40 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 μελιτζάνες φλάσκες (μικρές) - 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) - 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμ...

Μοσχαράκι κοκκινιστό με γιαούρτι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1.200 γραμμάρια μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια - 1 ποτήρι κόκκινο κρασί - 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο -...

Φόρτωση άρθρων...